Hangi antivirüs programını tercih etmeliyim?

Hocam günümüzde artık insanların gözünün açıldığını düşünüyorum. 3. parti aktif koruma sağlayan antivirüs yazılımlarına da karşıyım. Sadece haftada yada ayda 1 tam tarama yapabilirsiniz. Yine de Windows Defender'a bırakmanız doğru bir karar bence.

Ücretsiz bir antivirüs arıyorsan benim de kullandığım Kaspersky'ın free versiyonunu öneririm. Uzun bir süre idare ediyor, deneme süresi bir hayli uzun diyebilirim diğer antivirüs programlarına kıyasla. Bilgisayarı kullanırken hiçbir kuşkum olmuyor acaba virüs girdi de fark etmedi mi diye. Ama dersen ki yok ben parasını vereyim karşılık olarak da iyi bir hizmet alayım, her zaman için tercihim ESET.

Şu anlık Windows Defender kullanıyorum. Daha önceden hep Avast kullandım ama en sonunda artık bilgisayarı kırma noktasına gelmiştim. Hep bir sol altta yok bilmem ne konumunuz açığa çıktı, yok casus yazılımlara karşı korumasızsınız falan da filan. Artık burama kadar gelmişti. En sonunda işi Windows Defender'a bıraktım. Halen de menunum, sizce Windows Defender kullanmaya devam mı etmeliyim yoksa "Avast" dışında kullanmamı tavsiye ettiğiniz bir ücretsiz antivirüs programı var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.
Kaspersky Plus+

Burdan Kaspersky Plus+ alabilirsiniz 10 TL'ye.

Bilinçli ve çok da gizlilik gerektiren bilgiler barındırmadığın taktirde Windows Defender bile kullanmayabilirsin, şahsen ne zaman Windows kurulumu yapsam Defender'i direkt devre dışı bırakırım. Şüpheniz olduğunda Kaspersky ile taratıp geri silersiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı