Hangi arabayı tercih ederdiniz?

@Tekila Her servise gittiğinde filtre değiştirmeyeceksin yalnız. Benim BMW alıp da önceki aracının 2 yıllık rutin bakımının 3 katı fiyatını tek yılda verip de pişman olan çok arkadaşım oldu. Azdan az, çoktan çok gider, unutmayın.

Ben tercihimi belirtmemişim, belirteyim. Açıkçası Premium bir bütçem varsa Alman ve Volvo'dan (İsveç) şaşmam ben.

Bütçem o kadar yoksa 2. tercihim Japon arabaları olur. İngiliz arabalarının tasarımlarını sevsem de mühendisliklerini beğenmediğim için tercih etmem.

Güçlü Amerikan arabalarına Türkiye'de zengin değilseniz binmek zor.
Haklısın durumu olan ve arabayla haşır neşir olanlar için konuştum yoksa kimse arabasının orası burası bozulmasını istemez.
 
Tercihimi Japonlarda Civic 1.6 ies ve 1.6 VTi, Almanlarda Corsa C 1.4,1.6 ve 1.7 DTi, E36 318is,320i ve 325i, Fransızlarda 106 GTI,306 GTI,206 RC,207 RC,RC LeMans,GT, Clio 2 RS 172 ve 182, Clio 2 1.4,1.6, Clio 3 1.6, Megane 1 2.0 Coupe, Megane 2 RS, 1.5dCi,1.6 Dynamique, Almanlara geri döüyorum çünkü bazı modelleri söylemedim. Golf 5,Polo 1.4, Leon mk2 vs. bunlar olurdu
 
Herhalde Ford Fiesta Ecoboost 1.0 modeli olurdu. 140 HP araba ve az yakıyor. Ya işin gerçeğini söylemek gerekirse masrafsız az yakan ve mümkünse hidrolik direksiyonlu bir araba. Şahin'im var şimdi. Manevra yapmak zor geliyor belli bir müddet sonra.
 
Oradan Amerikan ve İtalyanları çıkarıyorum. Günlük binmek için mühendisliği İngiliz olan arabaları da almayayım, Super GT tarzı çok pahalı bir şey istesem Aston Martin kabul ederim ama gerisi olmaz. Japonlar mekanik ve dayanıklılık olarak çok iyi fakat genellikle yalıtım ve düşük hacimli turbo motor bulmanın zor olması sorunu var. Almanlar teknoloji ve kalite anlamında daha iyi fakat dayanıklılık sorunları var. Fransız arabaları yakın zamana kadar dayanıksızdı, PSA grubunun son 3-4 yıldaki toparlanması epey düzeltti eksikleri ancak uzun vadeli güvenilirlik için 1-2 yıla daha ihtiyaçları var. Renault mühendislik olarak iyiydi ama dayanıklılık hâlâ bir sorun mekanikte.

Çok zor soru, istediğim sınıftaki modeline göre Japon, Alman ya da Fransız tercih ederim. Premium altı markalardan geçen yıl C SUV alırken VW tercih etmiştim mesela. Sedan/fastback benim için kullanışlılık açısından dezavantaj oluşturmayacak olsaydı Peugeot 508 alırdım. Düşük hacimli turbo motorları olsaydı sedanda Mazda 6 ya da SUV'da CX5 tercih edebilirdim.
 
Mümkünse Türk arabaları ama günümüzden bir seçim yapacaksak Almanları tercih ederim. Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes-Benz, Porsche... Adamların her arabası şaheser niteliğinde.
 
Fiyatların uçmuş olduğu bu dönemde seçme gibi bir lüksümüz yok ama neyse. Alman arabaları, japon arabaları, fransız arabaları, amerikan arabaları ve italyan arabaları arasından hangisini alırdınız?

Benzinli olacaksa japon, dizel olacak ise fransız çok paramız varsa amerikan.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı