Hangi Assassin's Creed oynanmalı?

Yani eski olmasın çok GTA San Andreas Definitive Edition oynuyorum şu an kanser olmak üzereyim. Black Flag ile başlayıp Rogue-Unity-Syndicate oynasam tatmin eder mi?

Bahsedildiği kadar kütük, oynanmayacak seviyede değil. San Andreas kadar hiç değil. Dediğin sırayla da oynayabilirsin fakat Ezio üçlemesi de oynanmalı bana kalırsa.

Herkes ezberden Ezio Collection deyip geçiyor ama zamanında bile bozuk olan o mekanikler günümüzde çok fazla gözüne batar. Senaryoda öyle abartıldığı kadar iyi değil. Seneler içinde seri o kadar rezil bir anlatıma büründü ki milletin gözüne çok üst seviye bir hikâyeymiş gibi gelmeye başladı. Halbuki orta kalitede, keyif alabileceğin ama aklından çıkacak bir hikâyesi var.
Oynanış anlamında düzgün çalışmaya Unity ile başlıyor ama Unity fazla uzun olduğu için zamanla sıkan ve dövüş mekanikleri sıkıcı bir oyun. Syndicate tam orta ayar bir oyun. Oynanışı düzgün çalışıyor, savaş mekanikleri Arkham oyunlardan çakma olduğu için fena hissettirmiyor ve süresi de böyle bir oyuna ideal seviyede. Ama Syndicate fazla orta seviye kalan bir oyun.
Eğer korsancılık ilgini çekiyorsa 4. oyuna bakabilirsin. 4. oyun görev tasarımı ve senaryo olarak rezalet. Eğer yabancı forumlarda geziyorsan AC4'ün hâla daha gemiyle gizlilik görevi ve 30 görevin 32'sinin birinin gizlice takip etme üzerine kurulu rezil görevlerle dolu olmasıyla alay edildiğini görürsün. Fakat 4. oyun zaten hikâyesi için oynayacağın bir oyun değil. 4. oyun ilk saatlerine katlanıp kendi gemini aldıktan sonra korsanlık yapacağın bir oyun. Ki korsanlık tarafı da gerçekten keyifli.
AC1, 3 rezilliklerini atla. AC Rogue ise 4. oyunun daha iyi hikâye ve görevlisi. Yani boş boş korsanlık yanında görev de olsun istiyorsan Rogue oyna. Lakin Rogue'un denize buzul olduğu için korsanlık hissi 4 kadar iyi değil.
AC Origins teknoloji demosundan hâllice. Odyssey varken oynanmaz. Odyssey o üçlemenin tam kıvamındaki tek oyun. Odyssey hem görev hem oynanış hem de açık dünya ideal bir oyun. Fakat uzun bir oyun.
Valhalla'nın 500 saatin ardından hatalarla dolu, sıkıcı, tekrar eden, uzun, bozuk çalışan, temposuz ve odaksız yapısından bahsedip Ubisoft'un o oyunu sadece 50 saat oynayıp salan, toksik "Leave my multibillion company alone." kitlesiyle uğraşmaktan o kadar çok yoruldum ki tekrar tekrar paragraf ile oyundan bahsetmeyi bıraktım artık. Valhalla için sadece şunu diyorum. Oyun çok kötü bir oyun da olsa arada derede oyunu gerçekten sevip 200 saat gömen çıkıyor. O yüzden onu sadece deneyerek görürsün.

İlk dediğim sırayla oynayıp en son Ezio oynasam nasıl olur?
AC oyunlarında eğer nostaljik hissin yoksa hiçbir zaman geriye doğru gitme. Geriye doğru gittikçe mekaniksel anlamdaki kötüleşmeyi daha çok hissediyorsun.

2.oyun hariç katılıyorum.
O zaman şöyle düzeltelim. Savaş mekanikleri üzerine konuşacaksak bir tek 3. oyundan Revelations'a geçerken bir kötüleşme hissetmeyecektir. 3. ve 4. oyundaki o kareye basarak herkese tek attığımız mekanikler yerine 1. oyundan Revelations'a kadar kullanılan biraz daha kılıç tokuşturmaya ve parry yapmaya dayalı savaş daha iyiydi bence de. Hatta 2. oyunda bu bir tane düşmanı öldürdükten sonra diğer düşmanlara tek atma olayı olmadığı için evet, daha da iyi olabilir.

Kafam fena karıştı. Black Flag'ın adını çok duydum Ezio diyenler var ama eskiymiş galiba ama Black Flag'den sonra ne oynayacagımi kestiremedim. Yeni olanlar olsa güzel olur Valhalla var ama öven var gömen var bilemedim. Black Flag ve Odyssey fena durmuyor o ikisi oynayacağım ama diğerlerni bilemedim. Dediğim gibi AC yi ilk defa oynayacak ve yeni çıkmış olanlardan önerirseniz hiç fena olmaz.

Kafam fena karıştı. Black Flag'ın adını çok duydum Ezio diyenler var ama eskiymiş galiba ama Black Flag'den sonra ne oynayacagımi kestiremedim. Yeni olanlar olsa güzel olur Valhalla var ama öven var gömen var bilemedim. Black Flag ve Odyssey fena durmuyor o ikisi oynayacağım ama diğerlerni bilemedim. Dediğim gibi AC yi ilk defa oynayacak ve yeni çıkmış olanlardan önerirseniz hiç fena olmaz.
İlk defa giriyorsan ve mekaniksel anlamdaki o eskilik, hantallik seni yormayacaksa, ki eski AC oyunları hantal olduğu kadar bozuktu da, çok fazla kişi düz koşarken koşma ve tırmanma tuşu aynı diye yanlışlıkla duvara tırmanmaya çalışmıştır bu oyunlarda. Veya Brotherhood meşhur sayaçlı parkur görevlerinde kamera açısından yanlış atlayıp başarısız olan çok var. Ama bu mekaniksel sıkıntılara katlanırsan ortalama bir deneyim ve keyif alırsın. Ha yok ben çıktığı zaman bile memelere konu olmuş problemlerle uğraşamam diyorsan Ezio üçlemesini es geç.
Onun dışında biraz daha yeni olanlar arasında Black Flag, Syndicate ve en yeniler arasında Odyssey en iyisidir bence.

İlk defa giriyorsan ve mekaniksel anlamdaki o eskilik, hantallik seni yormayacaksa, ki eski AC oyunları hantal olduğu kadar bozuktu da, çok fazla kişi düz koşarken koşma ve tırmanma tuşu aynı diye yanlışlıkla duvara tırmanmaya çalışmıştır bu oyunlarda. Veya Brotherhood meşhur sayaçlı parkur görevlerinde kamera açısından yanlış atlayıp başarısız olan çok var. Ama bu mekaniksel sıkıntılara katlanırsan ortalama bir deneyim ve keyif alırsın. Ha yok ben çıktığı zaman bile memelere konu olmuş problemlerle uğraşamam diyorsan Ezio üçlemesini es geç.
Onun dışında biraz daha yeni olanlar arasında Black Flag, Syndicate ve en yeniler arasında Odyssey en iyisidir bence.

Anladım teşekkürler bu aralar fena kanser etti beni eski oyunlar Black Flag, Syndicate ve Odyssey oynayacağım gibi duruyor başka önerisi olan arkadaş varsa beklerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı