Hangi bölüm seçilmeli?

sayaka

Centipat
Daha fazla  
Hiç uzatmadan konuya girmek istiyorum. Sınava 2 ay gibi kısa bir süre kalmış ve ben artık kendime bir bölüm hedefi koymak istiyorum. Her türlü geleceği olan bölüme (içinde matematik olmayan) açığım fakat internette, forumlarda hangi bölümü aratırsam aratayım hepsinde bölümden soğutan milyon tane yorum okuyorum. Bir bölüm görüyorum, araştırıyorum içime siniyor tamam ben bunu okuyabilirim diyorum sonra forumlara bakayım okuyan insanlar ne yazmış diyorum ve okuduğum an o bölümden uzaklaşıyorum.

Yok bu bölüm şöyle kötü, bu bölüm pişmanlıktır, yok işsiz kalırsın, yok aklım olsa yazmazdım falan. Yüzlerce bölüm var hepsi mi kötü Allah aşkına? Artık hevesimde kalmadı, sınavdan sonra ne seçeceğim ne yapacağım bilmiyorum. Neyse, içimi döktüğüm için biraz daha iyi hissediyorum. Herkese iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne okuyacağınız hakkında kendiniz bir fikir edinmelisiniz öncelikle bildiğiniz üzere
Sözel - Eşit Ağırlık - Sayısal olmak üzere toplam 3 Bölüm var.
Bu siteye gireceğiniz alanla ilgili artık hangisini tercih edecekseniz oturduğunuz ile göre bakabilirsiniz.

Hedef koymak için biraz geç kalmışsın. Sınava hangi alandan girceksin denemelerde ortalama kaç net yapıyorsun bunları belirtirsen. Forumlarda klavyesi olan herkes yazıyor o bölümü okuyup okumadığı belli değil herkesin her dediğine takılmana gerek yok.

Alanım EA TYT ortalama netim 60 AYT ise 30. Sayısaldan puanım indirimli vakıflara yeterse onlarada girebilirim dediğim gibi belirli bir hedefim yok. Sadece okurken geleceğimi görebileceğim bölüm istiyorum fakat insanlar bundan soğutuyor.

Sınava bu kadar az kalmışken buna bu kadar vakit harcamayın önce alabileceğiniz en yüksek puanı almaya bakın. Meslek araştırması için sınavdan sonra vaktiniz olacak.
Hocam haklısınız ama çalışırken ne için çalıştığımı bilmek motive eder.

Hangi ildesiniz ufak bir araştırma yapalım.

İstanbul ama şehir dışında da okuyabilirim.
Hocam ufak bir araştırma yaptım ve bunlardan ilginizi çeken var mı?
Size şunu oku veya Bunu oku demek yerine kendi kararınız en doğrusu olacaktır. Ne okuyacağımı bilmiyorum diyen onlarca konu açıldı ve genel olarak. (Hukuk, Psikoloji, İşletme,Tıp) denildi. Önemli olan bir işin kazandıracağı paradan çok işi sevmeniz üniversite size iş getirmez siz kendinizi geliştirmelisiniz diploma sadece bir kağıt parçası yüksek standartlarda bir üniversite okumadığınız sürece.

Bölüm AdıFakülte/FakülteTaban PuanıBaşarı SırasıKontenjan
İktisatİktisat Fakültesi350,20175.693226
Siyaset Bilimi ve Kamu YönetimiSiyasal Bilgiler Fakültesi350,87123.833123
İşletmeİşletme Fakültesi342,56147.934293
SosyolojiEdebiyat Fakültesi338,45161.03141
Maliyeİktisat Fakültesi334,80173.658118
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileriİktisat Fakültesi325,58210.207108
Ekonometriİktisat Fakültesi324,02216.958108
Turizm İşletmeciliğiİktisat Fakültesi314,23264.38782
FelsefeEdebiyat Fakültesi310,97282.22472

Hocam çok sağolun araştırdığınız için. Dediğiniz gibi önemli olan para değil işi sevmek. Aralarından işletme ilgimi çekiyor, yazacak olsam işletme yazardım. Şimdi birde kendim baktım ve Medipol YBS gördüm (%25 indirimli). YBS'de ilgimi çeken bir bölüm ama çoğu kişi o okulda okunmaz diyordu, kafam karışık. Top 10 devlet üniversitesi gelmediği sürece devlette okumayı da düşünmüyorum. Sizce Medipol YBS kötü bir seçenek mi olurdu?

Rica ederim. YBS hakkında öğrencilerin ne amaçla seçtiğine dair bir fikrim yok ancak tercih sırasında ilk 10'dan sona yazan 200 kişi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…