Hangi dövüş sporuna başlanmalı?

Birkaç sporu aynı anda yapamam judoyu önerir misin?
Hiç bilemiyorum. Ben kendim dövüşmeyi kendi kendime öğrendim. Yumruk atmayı birkaç aylık boks dersinde, tekme atma konusunda hem boks kursumda hem de internette öğrendim son olarak güreşmeyi de dışarıda arkadaşlarımla öğrendim arkadaşlarımla hep yapardım.(yaptığım güreş rakibin boynunu kıstırıp bacağına çerme takarak tamamen etkisiz hale getirmek bu sırada istenirse boğmak ta elimizde).

Ben karate öneririm ama şahsi fikrim araştırma yap internette, her spor dalını incele, antrenmanlarını, metotlarını, mantıklarını ve neden yapıldıklarını anla ve ona göre bir tercih yap.

Bildirim gelmemiş bana, birisi mesajımı beğendiği için daha henüz görebildim ama cevap vereyim yine de.

Ben zaten sokakta kavga edilmesini tavsiye etmiyorum. Mesajımda dediğim gibi;

Ama bazı zamanlarda kaçamazsın, değil mi? Yanında yaşlı annen, baban ya da küçük çocukların varken ne yapacaksın? Ben orada gururdan bahsetmiyorum abicim, annen ne kadar hızlı koşabilir? Çocukların ne kadar hızlı koşabilir?
Anlattığım şeyler zaten ENN son çare. Bana ''yanlış yorumluyorsun'' gibi şeyler diyorsun da benim anlattıklarımı hiç anlamamışsın ki.

Kas kütlesi kondisyon demek değildir ki? Öyle olsaydı Eddie Hall en iyi dövüşçülerden biri olurdu.
Çok fazla kasın varsa, bir yerden sonra yağdan farkı kalmaz.
Vücut çalışanların genelde hemen yorulmamalarının sebebi, yaptıkları antrenmanlardır, kas kütlesi değil. Sen yürüyüş yapsan da aynı şekilde kondisyonun artar, boks yapsan da.

3-4 kişiye karşı, hiç bir şey öğrenmesen gard almasını öğrenirsin. İyi kötü yumruklardan kaçarsın, en kötü hiç bir şey bilmiyorsan dayak yemesini öğrenmişsindir, hemen nakavt olmazsın.

Güreşi önermememin sebebi de var, zaten açıkladım ama konuyu farklı yerlere çekmişsin.
Teke tekte zaten çok ölümcül bir spor, ona bir şey demiş miyim git yukarıda oku. Benim dediğim şey şu, sen bir kişiyle yerde uğraşırken diğerleri seni yerdeyken döver, tekmeler. Sokak kavgasında isteyeceğin son şey yere düşmek değil midir? Sonuç olarak 2 tane kolun var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…