Hangi dövüş sporuna başlanmalı?

Birkaç sporu aynı anda yapamam judoyu önerir misin?
Hiç bilemiyorum. Ben kendim dövüşmeyi kendi kendime öğrendim. Yumruk atmayı birkaç aylık boks dersinde, tekme atma konusunda hem boks kursumda hem de internette öğrendim son olarak güreşmeyi de dışarıda arkadaşlarımla öğrendim arkadaşlarımla hep yapardım.(yaptığım güreş rakibin boynunu kıstırıp bacağına çerme takarak tamamen etkisiz hale getirmek bu sırada istenirse boğmak ta elimizde).

Ben karate öneririm ama şahsi fikrim araştırma yap internette, her spor dalını incele, antrenmanlarını, metotlarını, mantıklarını ve neden yapıldıklarını anla ve ona göre bir tercih yap.

Dostum
1: Vücut geliştirmeyi dövüş odaklı önermedim, sen yanlış anlamışsın veya ben yanlış anlatmışım, vücut geliştirme yapıp kimseyi paket edebileceğinden yorum yapmadım sen neye dayanarak bu yorumu bana yaptın ? Vücut geliştirme kendini daha iyi hissedip gereksiz tavırlar almaması için önerdim.
Ayrıca önce vücut geliştirme yapıp sonra dövüş sporlarına geçerse yaşı daha genç arkadaşın çok daha verimli olacaktır. Burada vücut geliştirmeyi hangi tarzda yapacağı önem arz eder iki üç yumruk atıp yorulmaz bunun için çok ciddi bir kas kütlesine sahip olması gerekmektedir, öyle bir kütleye sahipse doğal bir şekilde direkt yarışmaya katılsın.
Bunu da demin ki gibi yanlış yorumlamanız veya yanlış anlamanız için söylüyorum doğal vücut geliştirmeden bahsediyorum.

2: Dostum anladığım kadarıyla hiç sokakta ciddi bir kavgaya karışmamışsın. Dostum istediğin kadar kendini savunabilecek gücün olsun. Sokakta bir işe yaramaz, sokaklarda çok ciddi bir güvenlik sorunu var, ellinde bıçak olan birine karşı kazanma şansın çok düşük. Öyle aparkat atarım falan diyerek hayal kuramazsın, senin söylediklerin çok çocukça.
Şuana kadar 3 kez bana bıçak çekildi, 2 sinde karşı tarafın elini iki elimle yakalayıp bir şekilde halettim, yaşca da benden büyük insanlardı. 3. Seferinde Suriyeli bir velet tarafından daha 10 yaşında bile değildir, beni bacağımdan bıçaklayıp kaçmıştı. Ne olduğunu bile anlamamıştım, para istemişti ben dilenci sanmıştım işin komik yani polis önümdeydi, cidden önümdeydi. Bir şey olmadı da kız arkadaşım falanda yanımdaydı şuan gülerek yazıyorum fakat şuan da düşündüğümde bu tarz olaylarda kesinlikle geri çekilmek hiç karışmamak en doğrusu.
Gurur yapmayın aileniz var, kaçanın anası ağlamaz derler.

3: Dostum bu dövüşün ana kuralıdır dayak yemeden dayak atamazsın. Arkadaş kaşı yarılacağı, bunu kırılacağı bir kavgadan uzak durursa sokakta bana göre bir işine yaramaz, hiç yarıyanı ne ringde, ne sekizgende ne de sokakta gördüm. Siz beni bu konuda anlamışsınız dövüş psikolojik baskının olduğu bir yerdir, güçlü olanlar kazanır. Çocuğa baskı uygulama gibi yorumlarınız benim tarzıma uygun değil.

4:Karate veya Taekwondo Hakkında söylediklerine katılmıyorum, dövüşü spor olarak severim, bir çok dövüş sanatçısında kendini geliştirmiş insanlarda vs attım. Hiç iyi bir karateci ile karşılaşmadım ama bunu konu dışı.
Taekwondo eski bir öğretmemim çok iyi bir Taekwondo Ustasıydı genel çalışma tarzı ayaklarını kanatana, parçalayana kadar çelik cubuklara vurarak o seviyeye geldi özelikle şimdi ki Taekwondo yapan arkdaşları eleştiriyordu. giydikleri korumalar v.s Bunu anlatmamın sebebi özünde yine vurdu kırdının fazla olduğu bir spor ve şuan ki halini pek işlevli bulmuyorum. Hiç unutmuyorum bir yarışmada 3 olmuş bir arkadaşla vs atmıştık çocuk direkt benden tek yemişti. (Yarışmaya 3 veya 4 kişi katılmıştı)
Taekwondo'nun sokakta pek işe yarabileceğini düşünmüyorum. Taekwondo'nun daha özünde ki gibi sert yapıldığında kesinlikle yararlı olabilir; ama bunu tekrardan söylüyorum: İstediğiniz kadar sıkışın, gurunuz yerlerde olsun sonra halledersiniz, hiç bu tarz şeylere gerek yok.

5. Dostum 3-4 kişiye karşı etkili bir dövüş sporu yok, boks yaparım alırım falan diye bir dünya yok. Buradan bile ne kadar tecrübesiz olduğun ortada. 3'ü direkt üzerine atlar, görüyorum bunu anlatan insanlar var, ciddi ciddi çocuklara işte boks temiz spor 3,4 kişi takır takır indirim tarzında anlatan insanlar var. Sokakta kimse teker gelmiyor, biri yanından, biri arkadan direkt sopayı geçirebiliyor, Güreş tam aksine daha etkili olabilir, hatta diğer dövüş sporlarından çok daha tehlikeli. Toprak neyse de sokakta betonda yapılan güreşin ölüme kadar yolu var, iyi bir güreşçi 3,4 kişiye bile dayanabilir yerde. Ben bu görüşe kesinlikle katılmıyorum hatta çok fazla örneği mevcut, iyi bir güreşçi normal bir insanı betonda direkt hayatına son verebilir. Hatta internette bir sürü video var, git bir bak. Yine önermiyorum.

Tüm dövüş sporlarının felsefesi vardır, bu doğuya özel değildir.
Ayrıca doğunun felsefesi sekizgende batılara karşı pek bir işe yaramıyor gibi :)
Bildirim gelmemiş bana, birisi mesajımı beğendiği için daha henüz görebildim ama cevap vereyim yine de.

Ben zaten sokakta kavga edilmesini tavsiye etmiyorum. Mesajımda dediğim gibi;
1733653744120.png

Ama bazı zamanlarda kaçamazsın, değil mi? Yanında yaşlı annen, baban ya da küçük çocukların varken ne yapacaksın? Ben orada gururdan bahsetmiyorum abicim, annen ne kadar hızlı koşabilir? Çocukların ne kadar hızlı koşabilir?
Anlattığım şeyler zaten ENN son çare. Bana ''yanlış yorumluyorsun'' gibi şeyler diyorsun da benim anlattıklarımı hiç anlamamışsın ki.

1733653835660.png

Kas kütlesi kondisyon demek değildir ki? Öyle olsaydı Eddie Hall en iyi dövüşçülerden biri olurdu.
Çok fazla kasın varsa, bir yerden sonra yağdan farkı kalmaz.
Vücut çalışanların genelde hemen yorulmamalarının sebebi, yaptıkları antrenmanlardır, kas kütlesi değil. Sen yürüyüş yapsan da aynı şekilde kondisyonun artar, boks yapsan da.

3-4 kişiye karşı, hiç bir şey öğrenmesen gard almasını öğrenirsin. İyi kötü yumruklardan kaçarsın, en kötü hiç bir şey bilmiyorsan dayak yemesini öğrenmişsindir, hemen nakavt olmazsın.

Güreşi önermememin sebebi de var, zaten açıkladım ama konuyu farklı yerlere çekmişsin.
Teke tekte zaten çok ölümcül bir spor, ona bir şey demiş miyim git yukarıda oku. Benim dediğim şey şu, sen bir kişiyle yerde uğraşırken diğerleri seni yerdeyken döver, tekmeler. Sokak kavgasında isteyeceğin son şey yere düşmek değil midir? Sonuç olarak 2 tane kolun var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı