Hangi dövüş sporuna başlanmalı?

Furkann368

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Kendimi savunmak amacıyla dövüş öğrenmek istiyorum. Hangi dalı önerebilirsiniz? Yaş: 13 boy:1.72 kilo: 59.

Boyuna göre kilon iyi bence boksa başla.

Kick boks derdim ama şu da önemli mesela doğuştan da esnekliğin var ise ayak hareketlerine yönelen taek wando gibi sanatlara yönelebilirsin.
Ama bizim ülkemizde genelde yumruklar konuştuğu için direkt normal boks da olabilir.

Hangisini seviyorsan ona başla.
Bakın sokakta iş görmez demiyorum ama, bazı sporların diğer sporlara karşı üstünlüğü var.
Mesela Wing Chun, hiç bir şey bilmemekten iyidir ama bir boksör gelse darmadağın eder.

Yani efektif de olmasını istiyorsan, seçimini ona göre yap. Tekme falan istersin, Taekwondo ile kickboks arasında kalırsın kickboks seç. Taekwondo'dan daha çok iş yapacak çünkü, kusura bakmayın ama bu bir gerçek.

Yani kısaca demek istediğim;
Sadece yumruk: Boks

Yumruk ve tekme: Kickboks/Karate ( Kickboksta daha kısa sürede gelişirsin, ama ilgin varsa Karate de bir seçenek.)

Yumruk tekme ve dirsek: Muay Thai

Ben rakibimi mahvetmek istiyorum: Krav Maga.

Hepsinden istiyorum: MMA.

Kendi başına güreş veya BJJ önermem, teke tekte çok iş görür orası ayrı mesele, ama TEKE TEKTE iş görür. Hangi okul kavgasında 1v1 atıldığını gördüğünüz ki?

Ayrıca gideceğin salonun sana yakın olmasına dikkat et. Çok uzak olursa aşırı bunalırsın, isteğin kaçar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…