Hangi Hackintosh sürümü kurulmalı?

İsimsizAB

Hectopat
Daha fazla  
Lenovo Ideapad 5 Ryzen 7 5700u 8 GB RAM'li modeli kullanmaktayım. Hackintosh kurmak istiyorum sizce hangisini ve nasıl kurmalıyım?

Sistemin desteklemez. Fakat Hackintosh, orijinal Apple gibi rahat olmuyor. Kurmaya uğraşacaksın, kextlerle uğraşacaksın, Clover ekranı karşına gelecek bilmemne. Update yapayım desen dert. Uygun grafik kartı bulmak ayrı dert. Bu MacOS'u PC'ye yüklemekten ne zevk alıyorsunuz anlamıyorum. MacOS ve Apple donanım, birbirlerini tamamlayan bir bütün. Biri olmadan diğeri olmaz. Yani olur ama güzel olmaz.

Eskiden iMac'de Mountain Lion kullanıyordum, eski dediğim 2012 - 2016 arası. Intel i5 2400S işlemcili iMac cihazım vardı. Sonra bu MacOS'u öyle acayip bir şey haline getirdiler ki, resmen tiksindim.

2016'dan sonra, satıp PC topladım ve Windows + Linux Dual Boot şeklinde PC kullanıyorum. Canım oyun oynamak istediğinde, Windows'u hemen açıyorum oyunu oynayıp tekrar Linux'e dönüyorum.

Herneyse yani donanımın desteklemiyor ama dert etmene gerek yok. ML'den sonrası tüm OS X'ler bence çöp. Sana MacOS yerine FreeBSD yada Linux tavsiye ederim. Hackintosh'a harcayacağın zamanı, bunları efektif olarak kullanmayı öğrenmek için değerlendir bence. Daha çok memnun kalırsın.

Son düzenleme:

Aslında gereksiz olduğunun farkındayım sadece denemek istemiştim dualboot Linux yükleyeceğim ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…