Hangi internet sağlayıcısı tercih edilmeli?

Quantum9

Hectopat
Katılım
10 Kasım 2020
Mesajlar
6.899
Makaleler
9
Çözümler
22
Yer
Beşiktaş / İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İşletme Yönetimi
Arkadaşlar aile evimizdeki internetin taahhüdü şubat itibari ile bitiyor. Şu anda Türk Telekom 50 Mbps download 9 Mbps upload paketini kullanıyoruz aylık 110 TL ödüyoruz. Aşağıya ekleyeceğim görsellerde binaya ulaşan altyapı çeşitleri görülmekte.
Fttx yazan kısım gri, galiba aktif değil. Tek bildiğim apartmanın girişine kadar fiber kablo çekildiği fakat, binaya ait herhangi bir fiber kutu takılmadı.
VDSL altyapısı üzerinden Türk Telekom kullanıyoruz ve değiştirmeyi düşünüyorum. Aşağıdaki değerleri de göz önüne alarak tavsiyelerinizi bekliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2022-01-18_122155.png
    resim_2022-01-18_122155.png
    19,6 KB · Görüntüleme: 77
  • resim_2022-01-18_122611.png
    resim_2022-01-18_122611.png
    22,4 KB · Görüntüleme: 58
Bulunduğunuz konuma ve altyapıya göre değişir bazı yerler var TurkNet oranın en iyisidir bazı yerler Millenicom Turkcell Türk Telekom Vodafone gibi. Bulunduğun konumda altyapını sorgula ve ne kadar hızı kaç TL fiyata verdiklerini öğren.
 
Genel anlamda TurkNet bence iyi.Ama altyapınızı vs. bütün sağlayıcılardan sorgulayın onların arasından en f/p olanı seçin bence
 
Ben Vodafone kullanıyorum hiçbir sorununu görmedim. Hem modem takmaya hemşerim rıfkı abide gelmişti daha ne olsun.

Ooh kebaap. Bir de çay kahve derken neyse şimdi hiiç bu konuların sırası değil.

Her yerin ayrı özellikleri var. Mesela bir yere kayıt açılır ve iyi sistem getirilir diğer yere kötü sistem kalır sen kötü sistemin olduğu sağlayıcıyı kullanırsan tabii kötü internet olur. Ha mesela bazen TurkNet her yere uymayabiliyor. Arkadaşımlarda olmamıştıı. Ama ne hikmetse Türk Telekom sorun bile çıkarmadan geldiler. TurkNet gelcez deyip gelmemişler demişti arkadaşım (denizli pamukkale civarlarında evi) Tam yerini bilmiyorum açıkçası o yüzden hiç sormayın.
 
Ooh kebaap. Bir de çay kahve derken neyse şimdi hiiç bu konuların sırası değil.

Her yerin ayrı özellikleri var. Mesela bir yere kayıt açılır ve iyi sistem getirilir diğer yere kötü sistem kalır sen kötü sistemin olduğu sağlayıcıyı kullanırsan tabii kötü internet olur. Ha mesela bazen TurkNet her yere uymayabiliyor. Arkadaşımlarda olmamıştıı. Ama ne hikmetse Türk Telekom sorun bile çıkarmadan geldiler. TurkNet gelcez deyip gelmemişler demişti arkadaşım (denizli pamukkale civarlarında evi. Tam yerini bilmiyorum açıkçası o yüzden hiç sormayın.

Kısaca Türkiye'de internet Teksas kumarhanesi gibidir. Pokere gireceksin 150 dolarını basıp tanrıya dua edeceksin.
 
Fttx yazan kısım gri, galiba aktif değil. Tek bildiğim apartmanın girişine kadar fiber kablo çekildiği fakat, binaya ait herhangi bir fiber kutu takılmadı.
Hocam apartmanın girişine çekilen kablonun fiber kablo olduğuna emin misiniz? Mümkünse kablonun fotoğrafını atabilir misiniz?
Bunu şundan dolayı yazdım: VDSL altyapınız 100 Mbps destekliyor ve santral mesafesi de 21 metre yazıyor. Bu durum bana T11/T21 kabinden hizmet aldığınızı düşündürüyor. Bu kabinler binaya yerleştirilen VDSL kabinleridir. Belki apartmanın girişine kadar çekilen kablo fiber kablo değildir de bakır kablodur. Çünkü T11 kabin bir binaya yerleştirilip birkaç binaya VDSL hizmeti verebilir.

T11 kabinin fotoğrafı:
20220108_182057.png

Görüldüğü üzere sağ alt tarafında 4 adet çıkış mevcut. Bu 4 çıkıştan 4 binaya VDSL hizmeti verilebilir. Belki yan binanızda vs bu kabin vardır da sizin binanıza da bu kabinden bakır kablo çekilmiştir.
Yok fiber kablo çekildiyse dediğiniz gibi henüz aktif değil çünkü sorgu sonucunda VDSL görünüyor.
En iyisi siz binanızın bodrum/zemin katına inip sağa sola bir bakın. Buna benzer bir kabin görürseniz bilin ki T11 kabine bağlısınız. Eğer sitede oturuyorsanız bu söylediklerimin doğru çıkma ihtimali daha da yüksektir.

Şimdi asıl sorunuza cevap verecek olursam: ben yaklaşık 15 aydır Millenicom kullanıyorum ve gayet memnunum. Her zaman söylerim: altyapı sahibinden değil de alternatif firmalardan hizmet almak isteyenler için bence en önemli kriter, bir sorun çıktığında karşıda canlı bir insan muhatap bulabilmek. Yani müşteri hizmetlerinin yeterliliği. Millenicom'un müşteri hizmetlerini çok beğeniyorum. Bazıları pek bilgili olmasa da hepsi ilgili davranıyor, sorunu çözmek için uğraşıyorlar. Birkaç ay önce gece saat 01.00 civarı aradım ve müşteri temsilcisine bağlandım. Telesekreter falan değil bildiğimiz canlı bir insan. Gecenin birinde bana yardımcı olmaya çalıştılar.
Öte yandan binamda VDSL mevcutken talebimiz doğrultusunda fiber altyapı çekildi. Ben de Millenicom ile devam ettim. Aboneliğimi VDSL'den fibere nakil ettirirken internet kesintisi yaşamadım. (Bu arada fibere geçiş sürecimi anlattığım konuyu okumak isterseniz: TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim)

Demem o ki Millenicom denemeye değer bir firma. Hem taahhüt konusunda da müşteriye seçenek sunuyor. Ne Turknet gibi taahhütsüz bırakıyor ve istediği zaman zam yapma hakkını elinde bulunduruyor ne de TT gibi taahhüt şartı koşuyor. Müşteri sabit fiyat garantisi isterse taahhüt verir istemezse taahhütsüz kullanır. Normalde taahhütsüz abonelik daha cazip görünse de mevcut ekonomik şartlar göz önüne alındığında taahhüt vermek daha avantajlı gibi duruyor bence.
 

Geri
Yukarı