Hangi internet servis sağlayıcısı tercih edilmelidir?

Petri

Kilopat
Katılım
26 Eylül 2020
Mesajlar
6.920
Çözümler
49
Türk Telekom'dan başka bir firmaya geçmeyi düşünüyorum (100 Mbps tarifesinde ilk aylar denilen hızı alırken şimdi 10 Mbps bile alamıyoruz) çünkü hiç memnun değilim. TurkNet, Netspeed ve Millenicom firmalarının altyapı sorgulama sonuçlarını aşağıya koydum. Evde Türk Telekom'un fiber altyapısı var. İlaveten eve kadar da çektik. Yani eve fiber çekmeye gerek yok. TurkNet neden VDSL altyapı gösteriyor onu da bilmiyorum. Bana ping sıkıntısı olmayan, herhangi bir saatte (Kablonet gibi) (bazı tarifelerdeymiş sanırım) otomatik hız düşürme sistemi olmayan ve en önemlisi kotasız olan bir internet servis sağlayıcısı önerebilir misiniz? Eğer taahhütsüz olursa da iyi olur fakat ilk bir öncelik değil.
Son olarak kullandığınız internet servis sağlayıcısı hakkında deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

2021-11-25 (1).png


2021-11-25 (2).png


2021-11-25.png
 
TurkNet neden VDSL altyapı gösteriyor onu da bilmiyorum.
Altyapınız VDSL olduğu için hocam. Netspeed'in sitesinden yaptığınız sorgulama sonucunda da görüldüğü üzere santral mesafeniz 15 metre. Eğer altyapınız fiber olsaydı "0 metre" yazardı.
Evde Türk Telekom'un fiber altyapısı var. İlaveten eve kadar da çektik. Yani eve fiber çekmeye gerek yok.
"İlaveten eve kadar da çektik" derken ne demek istediğinizi anlamadım. "Daire içi tesisatı CAT kabloyla döşettik" mi demek istediniz acaba? Burayı biraz açar mısınız?

Hocam şimdi altyapınız hususunda bir çift kelam etmek isterim, sonrasında asıl sorunuza cevap vermeye çalışacağım.
Altyapınızın 100 Mbps desteklemesi sizi yanıltmasın, bu fiber demek değildir. Altyapınız VDSL olarak geçiyor. Santrale 15 metre gibi çok kısa bir mesafedesiniz. Ya saha dolabına çok yakınsınız ya da binanızda T11 kabin bulunuyor. Binanızın zemin/bodrum katına inin, görseldeki gibi bir kabin varsa T11 kabinden hizmet alıyorsunuz demektir. Bu T11 kabinin üzerinde fiber yazar ama aslında VDSL hizmeti verir. Bazen sadece bir binaya bazen de birkaç binaya hizmet verebilir. Görseldeki kabinin sağ alt tarafında bulunan 4 çıkıştan 4 binaya hizmet verilebilir.
Fiber.PNG

Bir diğer ihtimal de saha dolabına olan yakınlığınız. Bu ihtimali doğrulayabilmek veya yanlışlayabilmek için binanızın sağına soluna iyi bakın. T7, T9 gibi saha dolaplarından birini çok yakında görebiliyorsanız bu ihtimal geçerli demektir.
Özetle, altyapınız fiber değil VDSL. Şimdi burada fiber altyapı türlerini de anlatırdım da konu dışına çıkmış olacağım ve mesajım çok daha fazla uzayacak. Zaten yeterince uzun yazdım.

Asıl istediğinize gelecek olursak ben Millenicom öneririm. Her zaman söylerim: altyapı sahibinden değil de alternatif firmalardan hizmet almak isteyenler için bence en önemli kriter, bir problem çıktığında karşıda canlı bir insan bulabilmek. Yani müşteri hizmetlerinin yeterliliği. Ben Millenicom'un müşteri hizmetlerini çok beğeniyorum. Gece saat 01.00 civarı aradım ve canlı bir insanı muhatap alabildim. Gecenin birinde problemi çözmek için uğraştılar.
Bazı müşteri temsilcileri çok bilgili olmasa da hepsi ilgili davranıyor, sorunu çözmek için gayret gösteriyor.
Bunun dışında taahhüt şartı olmadığı için de tercih edilebilir bir firma. Hatta isterseniz 12 aylık taahhüt de verebilirsiniz. Yani taahhüt konusu size kalmış.
Ben TT altyapısında VDSL'den fibere geçtim. Millenicom sağ olsun nakil sırasında internet kesintisi yaşatmadı. Hatta fiber hattım aktif edildi, kullanmaya başladım, VDSL hattım hâlâ çalışıyordu. Bu arada süreci anlattığım konuyu okumak isterseniz: TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Müşteri hizmetlerinin kalitesi, uygun fiyat politikası, kesintisiz nakil gibi yönleriyle Millenicom benim tavsiye edeceğim bir firmadır. Bu kadar yazdım, aklınıza takılan bir nokta olursa sorabilirsiniz.
 
@Dejuf yorumun için teşekkürler. Daha taşınmadık oraya ama TT daha yeni fiber çekti. Bizzat biz dedikten sonra. Dediğiniz gibi kablolarla döşettik hazır tadilat yapılırken. En son bodrum kata kadar çekilmişti o yüzden sisteme daha düşmemiş olabilir. Ping durumu nasıl Millenicom'un?
 
@Dejuf yorumun için teşekkürler. Daha taşınmadık oraya ama TT daha yeni fiber çekti. Bizzat biz dedikten sonra. Dediğiniz gibi kablolarla döşettik hazır tadilat yapılırken. En son bodrum kata kadar çekilmişti o yüzden sisteme daha düşmemiş olabilir. Ping durumu nasıl Millenicom'un?
Ping değeri kablosuz bağlantıda 8-9 civarı, kablolu bağlantıda 0.
 

Geri
Yukarı