Hangi internet tarayıcısını kullanıyorsunuz?

Hangi internet tarayıcısını kullanıyorsunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    64
Brave. Tarayıcı tabanlı olarak en sağlam reklam engelleyici. Üstelik Tor'u da var. Keza Edge'den de hızlı. Edge kullanıcılarının hızdan dolayı memnun olduklarını söylediklerini gördüm bazı konularda. Fakat format sonrası Brave yüklemeden bir süreliğine Edge'de kaldım ve Brave ile aralarında fark edilebilir bir fark var. Küçük küçük farklar da değildi hızları.

Tarayıcı tabanlı dememin sebebi yanlış hatırlamıyorsam bazı insanların uBlock Origin'i Brave'in üstünde tuttuğunu gördüm. O eklenti hakkında bilgim yok. Ama Brave'in başarısızlığını neredeyse hiç görmedim. %99.9. O da son zamanlarda YouTube'un denediği yeni reklam türleri. Aşırı nadir 2-3 kez falan gösterdi toplam ama F5 atınca düzeldi.
Hatta bir kullanıcının uBlock Origin'in reklamları kaldırınca oluşan boşlukları otomatik olarak ve fark edilmeyecek hızda normalleştirdiğini söylediğini gördüm. Brave'de de görüntü açısından bir bozukluk gördüğümü hatırlamıyorum şu ana kadar.
 
Son düzenleme:
Yıllardır Firefox. Hafif, sade, özgür, özeleştirilebilir ve mobilde bile Yüce uBlock Origin desteği var. Brave (veya herhangi bir Chromium) kullanayım dedim, yaşlı dedelere döndüm. Ayıp olmasın diye Firefox'taki about:config tarzı chrome://flags eklemişler, onda da hiçbir şey özelleştirilemiyor, kripto gibi birkaç saçma sapan özellikleri kapattım ve güncelleme gelince bu yüzden tarayıcı açılmadı. Firefox olmadan bir web düşünemiyorum bile.
 
Microsoft Edge kullanıyorum, Brave'den geçtim çünkü Brave'in geliştirici araçları (F12) sıkıntılıydı. Geliştirici araçlarından herhangi bir websiteye çerez ekleme konusunda sorun yaşıyordum o yüzden sildim.
 
Microsoft Edge kullanıyorum. Daha önceden Chrome, Brave kullandım fakat RAM tüketimi, arayüzü vs. açısından Edge'i denediğimde Edge'i daha çok sevdim, tabii ki diğerlerini bilgisayarımdan silmedim ve çok da nadir olsa da bazen kullanabiliyorum. Dediğim gibi RAM tüketimi, arayüzü, sadeliği gibi nedenlerden ve diğer tarayıcılara göre benim açımdan daha iyi olduğu için kullanıyorum.
 
Çok uzun süre tüm cihazlarımda Chrome kullandım. En büyük sebebim aşırı pratik senkronizasyon yeteneğiydi. Ama son zamanlarda sıkılmaya başlamıştım. Formattan sonra Edge geçtim. Microsoft cidden sağlam tarayıcı yapmış. Sistemle tam entegre ve müthiş hızlı. Chrome'dan her şeyimi olduğu gibi aktardım buraya, tarayıcıyı kullanmaktan keyif alıyorum resmen. Ve daha bugün güncelleme aldı, bir sürü yeni özellik de gelmiş. Pratikleştirmişler iyice.

Ve mobilde de Chrome'dan kurtulup Safari'ye geçtim. Anladım ki her işletim sisteminin kendi tarayıcısı kendi içinde en iyisi. Sisteme tam uyumlu çalışması epey fark yaratıyor. Artık senkronizasyonu umursamıyorum. Yaptığım bu değişiklik kullanıcı deneyimimi arşa çıkardı.

Hele Edge'de hızlı başlatma özelliği var ki of. Sanki daha tıklamadan açıyor tarayıcıyı. :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı