Hangi Marka Filament Kullanıyorsunuz?

Makaleler
15
Yer
Ankara
Daha fazla  
İyi forumlar. PLA ve Petg'de hangi marka filament kullanıyorsunuz?

Ben en çok eSUN'dan memnun kaldım şahsen.

Petg olarak Porima aldım ancak memnun değilim, Creality'nin ise PLA Rainbow'u ciddi anlamda iğrenç geldi.

ABG ve Filameon ise mükemmel değildi ama basılabilecek düzeydeydi. Sadece dışarıda beklerse çok kırılgan oluyorlar.

Porima PLA'da kaliteliydi.

@Siyah mart

Ben sadece ABS ve PLA kullanıyorum, ikisi de Porima ama ABS'sini sadece tamir parçaları için kullandığımdan çok az kullandım, net bir fikir oluşmadı.

Creality'nin ABSsini de kullanmıştım, o gayet iyi idi. Porima'nın PLA, PLA premium ve pastelleri de gayet iyi ama sarım kalitesi 3 sene öncesine göre oldukça gerilemiş.

Şu an esun PLA+HS olanı kullanıyorum yağ gibi akıyor. Yüzey kalitesinden de memnunum.

İyi sosyaller. PLA ve PETG'de hangi marka filament kullanıyorsunuz?

Ben en çok Esun'dan memnun kaldım şahsen.

PETG olarak porima aldım ancak memnun değilim, Creality'nin ise PLA Rainbow'u ciddi anlamda iğrenç geldi.

Abg ve filameon ise mükemmel değildi ama basılabilecek düzeydeydi. Sadece dışarıda beklerse çok kırılgan oluyorlar.

@Siyah Mart.

Elas denemeni öneririm, porimanın PLA ve PETG'side güzeldi ama en son 1 2 yıl önce kullandım, siyah martının dediği gibi bir kalite düşüşü var mı bilmiyorum. Ayrıca porima ABS ve elasın ucuz olan düz PETG'sini kullanmanı pek önermem.

İyi forumlar. PLA ve Petg'de hangi marka filament kullanıyorsunuz?

Ben en çok eSUN'dan memnun kaldım şahsen.

Petg olarak Porima aldım ancak memnun değilim, Creality'nin ise PLA Rainbow'u ciddi anlamda iğrenç geldi.

ABG ve Filameon ise mükemmel değildi ama basılabilecek düzeydeydi. Sadece dışarıda beklerse çok kırılgan oluyorlar.

@Siyah mart
Porimanin kalitesi geride kaldi bence. Filameon, Robo90 (artik nanelab) ve tinylab kullaniyorum PLA olarak.

ABG'nin STH diye filamenti var cok iyi bir sey baskisi asiri kolay, PLA'dan 20 derece daha iyi isi dayanimina sahip ve mekanik ozellikleri ABS gibi. Biopolimer olmadigi icin zehirli de degil.

Uzaras ve ABG kullanıyorum şu an. Uzaras, müşteri hizmetleri olarak sıkıntılı deniyor. Ben yaşamadım ama bu konuda sorun yaşayanlar var sanırım. Ama renkleri şahane ve fiyat olarak da rakipsiz. ABG'de gayet güzel ama Uzarasa kıyasla o kadar beğenmedim. Uzaras nedense açık alanda dururken hiç nemlenmeyip ipliklenmeye yol açmazken ABG vakumlu poşetten çıktıktan birkaç saat sonra ipliklenme yaptı nedense. Porima'da kullandım ama filament içinden sürekli büyük boyutlu metal parçaları çıktığı için artık kullanmayacağım büyük ihtimalle. Ayrıca fiyatı da bayağı yüksek kalıyor rakiplerine kıyasla.

Uzaras ve ABG kullanıyorum şu an. Uzaras, müşteri hizmetleri olarak sıkıntılı deniyor. Ben yaşamadım ama bu konuda sorun yaşayanlar var sanırım. Ama renkleri şahane ve fiyat olarak da rakipsiz. ABG'de gayet güzel ama Uzarasa kıyasla o kadar beğenmedim. Uzaras nedense açık alanda dururken hiç nemlenmeyip ipliklenmeye yol açmazken ABG vakumlu poşetten çıktıktan birkaç saat sonra ipliklenme yaptı nedense. Porima'da kullandım ama filament içinden sürekli büyük boyutlu metal parçaları çıktığı için artık kullanmayacağım büyük ihtimalle. Ayrıca fiyatı da bayağı yüksek kalıyor rakiplerine kıyasla.

Porima'da metal parçası sorununu bir ben yaşadım sanıyordum hocam, yalnız değilmişim. Uzaras'a bakacağım.

1 senede 30 makaradan fazla bitirdim. Çok fazla marka ve materyal denedim.

PLA: Şu sıralar renkleri nedeniyle Microzey'e takmış durumdayım. 2 ayda 7-8 makara bitirdim, hepsi sorunsuz çıktı. Eskiden Porima kullanırdım ama özellikle son 1 senedir kalitesini beğenmiyorum. Birkaç defa şişme yaptı. Zaten sarım mevzusu başa bela. Ender marka PLA filamentler de bana sorarsanız sorunsuzluğuyla dikkat çekiyor. Esun pla'lar biraz modifikasyon ve iyi bir kuruluk ister. Kısaca; Renkleri ve fiyatı için microzey, tamamen sorunsuzluk için Ender alın derim.

Petg filamentte şu sıralar Robo90'ın kendi markasına takmış durumdayım. Hele ki zeytuni renk filamentinden çok memnunum.

ABS pek çalışmadım, ABG markasının sanırım bir makarası vardı 4 senelik. Onu kullandım, çok fazla çekme yaşadım.

1 senede 30 makaradan fazla bitirdim. Çok fazla marka ve materyal denedim.

PLA: Şu sıralar renkleri nedeniyle Microzey'e takmış durumdayım. 2 ayda 7-8 makara bitirdim, hepsi sorunsuz çıktı. Eskiden Porima kullanırdım ama özellikle son 1 senedir kalitesini beğenmiyorum. Birkaç defa şişme yaptı. Zaten sarım mevzusu başa bela. Ender marka PLA filamentler de bana sorarsanız sorunsuzluğuyla dikkat çekiyor. Esun pla'lar biraz modifikasyon ve iyi bir kuruluk ister. Kısaca; Renkleri ve fiyatı için microzey, tamamen sorunsuzluk için Ender alın derim.

Petg filamentte şu sıralar Robo90'ın kendi markasına takmış durumdayım. Hele ki zeytuni renk filamentinden çok memnunum.

ABS pek çalışmadım, ABG markasının sanırım bir makarası vardı 4 senelik. Onu kullandım, çok fazla çekme yaşadım.

Microzey filamentleri hangi siteden alıyorsunuz? Kendi sitesinde stok görünmüyor.

Microzey filamentleri hangi siteden alıyorsunuz? Kendi sitesinde stok görünmüyor.
Robo90'dan alıyorum tüm filamentlerimi. Hızlı ve güvenli şekilde teslim oluyor. Çok tutulduğu için stoklar hızlı tükeniyor. buldukça çalıştığım her renkten 3-4 makara alıyorum ihtiyaca göre.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı