Hangi marka HD 7850?

Can seçkin

Hectopat
Katılım
14 Haziran 2013
Mesajlar
181
Makaleler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
Arkadaşlar bir süredir ekran kartı almayı planlıyorum ama aklıma takılan bır ıkı konuyu sızlere danışmak ıstedım almayı planladığım ekran kartları:


  • SAPPHİRE HD 7850 GDDR 5 256 BİT 2 GB O.C .................384 TL
  • SAPPHİRE HD 7850 GDDR 5 256 BİT 1 GB O.C .................324 TL
  • POWERCOLOR HD 7850 GGDR 5 256 BİT 1 GB .......................317 TL
  • POWERCOLOR OC PCS + HD 7850 GGDR 5 256 BİT 2 GB .......................386 TL
  • ASUS HD 7850 GGDR 5 256 BİT 1 GB .......................370TL


  1. Sizce hangisini tercih etmeleyim 1 gb olsun asus olsun mu demeliyim ?
  2. Aynı fiyat diyip power color oc pcs+ 2gb lık kartı mı almalaıyım ?
  3. Aralarında fark yok en ucuzunu mu al dersınız ?
  4. RAM kartlarda ne farkettırıyor ?
  5. 420 w lık thermal take psum var degıstırmelı mıyım ?
  6. Bi cross fıre yapıp ılerıde 3 monıtor ıle oynayabılırmıyım bu kartlar kaldırı mı ?

Fikırlerınızı paylaşırsanız sevınırım . . .
 
İleride çoklu monitör bağlayacaksan Asus al. Çünkü soğutma sistemi diğerlerine göre güzel. Karta yük bindiğinde ses ve ısınmadan şikayetçi olmassın.
 
Peki over clock olmayiŞi raminin 1 gb olŞu bir eksİ mİdİr ? SonuÇta powercolor 2 gb ram ve overclock gelio arti pcs + da sanrim sogutma sistemini ile ilgili bir teknolji.
 
Monitörünün HDMI girişi yoksa, VGA monitörlerde dalgalanma sorunu yaşıyor çoğu 7850 kullanıcısı -benim gibi- senin için sorun olmayacaksa alınabilecek güzel bir kart tabii bütçende önemli burada.500 w gerçek psu yeterli olacaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki over clock olmayiŞi raminin 1 gb olŞu bir eksİ mİdİr ? SonuÇta powercolor 2 gb ram ve overclock gelio arti pcs + da sanrim sogutma sistemini ile ilgili bir teknolji

Overclock olayına çok takılma. Aralarında cok az bir fark olur. Hissetmessin bile ancak testlerdeki sayısal değerlerde farkı görürsün ki cok az olacaktır. Asus'un soğutması piyasada ki en iyi soğutmalardan. En azından Powercolor'un soğutmasını tokatlar. RAM'e gelirsekte bu devirde artık çok takmayın. Zaten aldığınız düzgün bir ekran kartınada o kartın performansını karşılıyacak RAM miktarı bulunur. 1 GB gayet yeterli olacaktır. Ha yok ben O.C ve RAM egolarımı tatmin edicem diyosan 100 tl daha verip GTX 660 O.C alabilirsin(2gb rami var). 7850'ye PSU'un yeterli olacaktır.
 
2 saat önce vatandan Powercolor hd 7850 pcs + aldım. Diğer kartıma göre o kadar performansı var ki. Çok iyi kart soğutması tek kelimeyle süper. İyi ki aldım siddetle tavsiye ederim ve o kartların arasında en performanslı kart bu.
 
Evet eski kartına göre performanlı olabilir. Ama en iyi bu diye bir şey söylenemez. Sen onu aldın diye en iyisi o olmaz. Bilinçli yorum yap lütfen. Her açıdan ele almak lazım bir ürünü tek yönden değil. Ram fazla önemli olmadığı gibi Asusta 1gb var diye Powercolor'dan kötü değil aksine diğer yönleriyle daha üstün bir kart.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı