Hangi marka RTX 5070 Ti alınmalı?

Bütçe
50000

Byte Wizard

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, 5070 Ti ekran kartı almak istiyorum. PNY ve Gainward markasının 5070 Ti modellerini gördüm diğerlerine nazaran daha ucuz. Ucuz olmasının sebebi marka bilinirliğinin az olması mı yoksa teknik farkları mı? Aydınlatırsanız sevinirim.

Bütçe 50binse bence 5080 zorlanmalı. 5070 Ti hakettiği fiyat maksimum 35 bin lira falan. Şuan çok kötü fiyatlandırılmış. 9070 XT tercih etmenizi öneririm çok daha ucuza aynı performans.

Selamlar, 5070 Ti ekran kartı almak istiyorum. PNY ve Gainward markasının 5070 Ti modellerini gördüm diğerlerine nazaran daha ucuz. Ucuz olmasının sebebi marka bilinirliğinin az olması mı yoksa teknik farkları mı? Aydınlatırsanız sevinirim.
Bu ikisi arasından Gainward’ı öneririm. Pny’nin fanları açısından şikayetleri olduğunu görmüştüm. Gainward dışında ben Palit kullanıyorum. Paliti de önerebilirim.
Düzeltme: Palitin stoğu bitmiş. Gainward’ı öneriyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_0951.jpeg
    IMG_0951.jpeg
    293,2 KB · Görüntüleme: 19

Çekirdek sayılarında minimal farklar olabilir. RAM sayılarına dikkat edin, şaşırtıcı olabilir. Onun haricinde marka bilinirliği kaynaklı.

Eğer bütçe biraz artarsa 5080 alınmalı.

Eğer bütçe biraz artarsa 5080 alınmalı.

5070 Ti ile de mutlu mesut yaşayanları görmüştüm. Ancak RTX 5080, RTX 5070 Ti'ye göre teknik olarak biraz daha güçlü, çekirdek sayısı ve saat hızları yüksek, dolayısıyla 4K veya yüksek detaylı oyunlarda FPS avantajı sağlayabilir. Ancak 5070 Ti de 1080p veya 1440P'de yüksek performans veriyor ve çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterli.

Bütçen sınırlıysa ve şu çözünürlüklerle sorun yaşamıyorsan 5070 Ti mantıklı bir seçenek. Ama uzun vadeli düşünüyorsan ve daha yüksek performans istiyorsan 5080'i tercih edebilirsin. Ayrıca güç kaynağı ve kasa uyumu gibi donanım faktörlerini de göz önünde bulundur.

Kısaca özetlemek gerekirse: Kısa vadede performans farkı büyük değil, uzun vadede ve yüksek çözünürlükte 5080 daha avantajlı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı