Öncelikle tembellikle hiçbir yere varılmaz. Naçizane tavsiyem tembelliği aşmak istiyorsan erken yatıp erken kalk sabahları yürüyüş yapıp duş al sosyal medyayı bırak ve bilgisayar oyunları oynama sigara ve alkol kullanıyorsan bırak, şekeri azalt.
Bunları boşuna söylemiyorum bunlar dopamin seviyeni normale döndürür ve kendini daha dinç hissedersin. Z kuşağının genel özelliği tembellik ve bu büyük oranda dopamin bağımlılığından kaynaklanıyor. İstersen daha uzun yazabilirim bu konu hakkında şu an telefondayım az yazdım.
Meslek konusuna gelince yazılım öğrenmenin ucu her türlü açık devlet kadrosuna girmeye çalışmana gerek yok serbest dahi çalışabilirsin. Serbest çalışırsan gelirin düzensiz olur ama istediğin yerde ve zamanda çalışır maaşlı işten çok daha fazla kazanabilirsin ama bunun için de çok iyi öğrenmen gerekiyor. Özel şirkette çalışma durumuna gelince maaşın ucu açık kendini geliştirip vazgeçilmez olduğun sürece para sorunu yaşamazsın ve evde çalışma imkanın da var birçok şirkette.
Öğretmen olmanı önermem eğer atanana kadar ailenden destek göremeyeceksen. Atanmak için de zaten KPSS'den yüksek alman lazım ve bunun için yine çok çalışman lazım.
Anlayacağın her iş çalışmaktan geçiyor ilk hedefin tembelliği aşmak olmalı bunda sana yardımcı olabilirim