Hangi mesleği seçmeliyim?

Leonel messi

Centipat
Herkese selam! Ben şu anda 12.sınıfa geçtim. Zekası olan ama çok çok tembel birisiyim yani öyle tembelim ki hayalim olan yazılımdan vazgeçtim ve eşit ağırlık bölümünü seçtim 10. sınıftayken. Sorum şu: Ben ilkokul öğretmenliği okumak istiyorum lakin ailem ve çevrem atanması zor atanamazsan hiçbir şey yapamazsın dediler. Şimdi ben dediğim gibi biraz tembel ve utangaç birisi olduğum için ilkokul öğretmenliği benim için idealdi. Şimdi yönetim bilişim sistemleri diye bir bölüm gördüm ve araştırdım biraz iyi gibiydi. Sizce kendi karakterime uygun hangi bölümü seçmeliyim veya yönetim bilişim sistemleri nasıl bir bölümdür bilgi verir misiniz?( Ayda 10K gibi kazanmak gibi bir derdim yok şu anki ekonomiye göre bile ayda 6-7k işimi çok rahat görecektir ki evlenmek nasip olursa eşim de o civarda alırsa maddi sorun yaşamayız diye düşünüyorum)

İşin para kısmını hiç düşünme. Günün meslekleri yerine geleceğin mesleklerini araştır ve düşün. Hayalinden vazgeçme, onu geliştir. Eğer günün birinde düzgün bir üniversitede matematik bölümünde olursan daha da iyi olur yazılım için de. Aslında soruyu bize değil kendine sorman lazım. Vazgeçilecek bir durum yok ortada.

Öncelikle tembellikle hiçbir yere varılmaz. Naçizane tavsiyem tembelliği aşmak istiyorsan erken yatıp erken kalk sabahları yürüyüş yapıp duş al sosyal medyayı bırak ve bilgisayar oyunları oynama sigara ve alkol kullanıyorsan bırak, şekeri azalt.
Bunları boşuna söylemiyorum bunlar dopamin seviyeni normale döndürür ve kendini daha dinç hissedersin. Z kuşağının genel özelliği tembellik ve bu büyük oranda dopamin bağımlılığından kaynaklanıyor. İstersen daha uzun yazabilirim bu konu hakkında şu an telefondayım az yazdım.

Meslek konusuna gelince yazılım öğrenmenin ucu her türlü açık devlet kadrosuna girmeye çalışmana gerek yok serbest dahi çalışabilirsin. Serbest çalışırsan gelirin düzensiz olur ama istediğin yerde ve zamanda çalışır maaşlı işten çok daha fazla kazanabilirsin ama bunun için de çok iyi öğrenmen gerekiyor. Özel şirkette çalışma durumuna gelince maaşın ucu açık kendini geliştirip vazgeçilmez olduğun sürece para sorunu yaşamazsın ve evde çalışma imkanın da var birçok şirkette.
Öğretmen olmanı önermem eğer atanana kadar ailenden destek göremeyeceksen. Atanmak için de zaten KPSS'den yüksek alman lazım ve bunun için yine çok çalışman lazım.
Anlayacağın her iş çalışmaktan geçiyor ilk hedefin tembelliği aşmak olmalı bunda sana yardımcı olabilirim

Öncelikle tembellikle hiçbir yere varılmaz. Naçizane tavsiyem tembelliği aşmak istiyorsan erken yatıp erken kalk sabahları yürüyüş yapıp duş al sosyal medyayı bırak ve bilgisayar oyunları oynama sigara ve alkol kullanıyorsan bırak, şekeri azalt.
Bunları boşuna söylemiyorum bunlar dopamin seviyeni normale döndürür ve kendini daha dinç hissedersin. Z kuşağının genel özelliği tembellik ve bu büyük oranda dopamin bağımlılığından kaynaklanıyor. İstersen daha uzun yazabilirim bu konu hakkında şu an telefondayım az yazdım.

Meslek konusuna gelince yazılım öğrenmenin ucu her türlü açık devlet kadrosuna girmeye çalışmana gerek yok serbest dahi çalışabilirsin. Serbest çalışırsan gelirin düzensiz olur ama istediğin yerde ve zamanda çalışır maaşlı işten çok daha fazla kazanabilirsin ama bunun için de çok iyi öğrenmen gerekiyor. Özel şirkette çalışma durumuna gelince maaşın ucu açık kendini geliştirip vazgeçilmez olduğun sürece para sorunu yaşamazsın ve evde çalışma imkanın da var birçok şirkette.
Öğretmen olmanı önermem eğer atanana kadar ailenden destek göremeyeceksen. Atanmak için de zaten KPSS'den yüksek alman lazım ve bunun için yine çok çalışman lazım.
Anlayacağın her iş çalışmaktan geçiyor ilk hedefin tembelliği aşmak olmalı bunda sana yardımcı olabilirim
Mesajlarınız için teşekkür ederim ama şuan 12ye geçtim ve sanırım bu saatten sonra feni öğrenip yapmam mümkün değil eğer mezuna kalırsam ailemin diğer sene için tekrar dershane masrafı karşılayacak durumu yok.

Yakın bir arkadaşım sınıf öğretmenliği okudu Manisa'da ve mezun olduğu sene kpps girip 85 puan aldı ve aynı sene içerisinde ataması oldu. Öncelik senin ne istediğin olmalı yani o böyle dedi diye vazgeçmemelisin özellikle maddiyat konusunda. Şu anki piyasada mezun olmuş gibi düşünsen kesinlikle o paralar sadece hayal kısmı ve hiçbir zaman ne olacağı belli olmaz. Maaşa göre bölüm seçilmez, başarılı olamazsın ve hayatında sürekli bocalarsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı