Hangi mühendislik bölümü seçilir?

Ben şuan 11. Sınıfım 12ye geçiyorum fakat hala neye yeteneğim olduğunu, neyi sevdiğimi bilmiyorum. Hangi mesleği yapabilirim bilmiyorum. Ne yapmalıyım son günlerde çok stresliyim.
Bazı insanlar biraz daha kendini keşfetmeli. Gerekirse dönemini uzat, hayat kaçmaz direkt.

Ayrıca iyi düşün taşın. Neyde iyisin, neyde başarılısın. Günlük hayattan yola çık, ne yaparsın sıklılıkla, neleri seversin. Cevabı içinde.

Tamamdır en iyisi ben biraz daha düşüneyim teşekkürler :)
Ayrıca sevdiğin ve ilgi çekici mesleklere de yönebilirsin bu yaşlarda.

- Yazılım,
- 3D modelleme,
- Grafik tasarım,

gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca sevdiğin ve ilgi çekici mesleklere de yönebilirsin bu yaşlarda.

- Yazılım,
- 3D modelleme,
- Grafik tasarım,

gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sanata pek ilgim yoktur ama düşüneyim bi.

Sevmediğin bir işi zaten yapamayacaksın. Mühendislik ciddi şekilde hesap kitap işidir. Oturup bir bilgisayarın başına saatlerce sevmediğin bir iş ile uğraşıp tüm konsantrasyonunu buna odaklayamazsın. Mağaza'da tezgahtarlık yapmak gibi bir şey değil mühendislik.
Ben şuan 11. Sınıfım 12ye geçiyorum fakat hala neye yeteneğim olduğunu, neyi sevdiğimi bilmiyorum. Hangi mesleği yapabilirim bilmiyorum. Ne yapmalıyım son günlerde çok stresliyim.
Dostum ben 12. Sınıfta aynı stresi yaşadım en son okula devam etmemek gibi garip bir karar aldım. Ne kadar doğru ne kadar yanlış zaman gösterir ama kendimi psikolik anlamda fazla yormaya başlamıştım zamana bırak. İlla bir bölim bulucam diye kendini germe okulda öğretmenlerin bölüme göre hedef koymak konusunda ne kadar takıntılı olduğunu ben de biliyorum. Fakat bunun zorunda değilsin sadece zevk alarak yapıcağın bir şey bulmaya çalış. Çeşitli mesleklerde deneyimli insanların videolarını izle. İlla bir şey bulursun fakat unutma ki hiçbir şey senin sağlığından önemli değil kendini çok yorma daha çok gençsin.

Son zamanlarda yazılım seçen çok arttı. Sanayi devrimindeki işçiler gibi olmaktan korkuyorum. Bu yüzden kimya mühendisliği veya biyomedikal gibi bölümleri düşünüyorum ben.

Çok kişi seçti diye korkmanı gerektirecek bir şey yok. Bölümü okuyanların çoğu o kadar niteliksiz ki. Kendi başına kendini geliştirmeye çalışan biri bile onlardan daha deneyimli ve yeteneklidir muhtemelen.

Dostum ben 12. Sınıfta aynı stresi yaşadım en son okula devam etmemek gibi garip bir karar aldım. Ne kadar doğru ne kadar yanlış zaman gösterir ama kendimi psikolik anlamda fazla yormaya başlamıştım zamana bırak. İlla bir bölim bulucam diye kendini germe okulda öğretmenlerin bölüme göre hedef koymak konusunda ne kadar takıntılı olduğunu ben de biliyorum. Fakat bunun zorunda değilsin sadece zevk alarak yapıcağın bir şey bulmaya çalış. Çeşitli mesleklerde deneyimli insanların videolarını izle. İlla bir şey bulursun fakat unutma ki hiçbir şey senin sağlığından önemli değil kendini çok yorma daha çok gençsin.
Beni bir nebze rahatlatınız teşekkür ederim.

Son zamanlarda yazılım seçen çok arttı. Sanayi devrimindeki işçiler gibi olmaktan korkuyorum. Bu yüzden kimya mühendisliği veya biyomedikal gibi bölümleri düşünüyorum ben
Artsın ama ellerinde patlar. Ancak metotlarda kalırlar, bir ürün bile çıkartmazlar. Popüler oldu diye akıyor çoğunluğu.

Çünkü ne olduklarını bile bilmiyorlar aslında.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı