Hangi PlayStation alınır?

PS5 olabilir ancak oyun fiyatlarını göze alarak alım yapın. Şahsen bu saaten sonra eski nesil bir konsola para vermenin ölü yatırım olduğunu düşünüyorum.
 
PS5 oyunları 620 TL civarı çıkıyor, PS4'te ise 300TL civarı çıkıyor, bir oyuna 600 TL verebilirim diyorsanız tabii ki PS5 ama vermem diyorsanız PS4 Pro daha mantıklı gibi.


PS4'te halihazırda yüzlerce oyun var zaten, onları bitirene kadar ömrü biter arkadaşın.
Efendim, hali hazırdaki PS4 oyunları ile PS5 oyunlarının ücretleri aynı. Eğer Ratchet & Clank Rift Apart gibi oyunlardan bahsediyorsanız ise (PS5 özel oyunları) onların fiyatları tabi ki de yüksek fakat bu oyunları da konuyu açan arkadaş hiç oynayamayacak PS4'te.
 
Son düzenleme:
PS 5 almanızın daha mantıklı olacağı yönündeyim.
Ayrıca yakın zamanda alacaksanız Store'u düzenli olarak kontrol etmenizi öneririm. Yaz aylarında ve Black Friday'de oldukça iyi indirimler yakalanabiliyor. Ayrıca zamanınız varsa biraz daha bekleyebilirsiniz, Playstation 5'te yanılmıyorsam ufak tefek sorunlar var. Hem yazılım hem de donanım olarak fakat garanti dahilinde alacaksanız sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Yine bunun yanında yanlış hatırlamıyorsam Xbox Series X bir zamanlar 6700 TL civarına inmişti ve kendisi Bethesda + Microsoft E3 yayını kapsamında dikkat çeken oyunlar duyurdu. Yani eğer özel oyunlardan vazgeçebilirseniz Xbox da bir alternatif olabilir ki Xbox da tanıttığı çoğu oyunu kendi özel oyunu olarak tanıttı. Tabi ki burada atlanmaması gereken önemli noktalardan biri de Xbox markasının Microsoft altında olması ve bu exclusive oyunların bir kısmının PC'ye de gelecek olması.

Sonuç olarak eğer iyi, ortalama bir PC'niz varsa Xbox'a kesinlikle yönelmeyin ve PS 5'i alın.

Not: oyun fiyatları sizi o kadar da korkutmasın oynamadığınız birçok ps4 oyunu olduğunu varsayıyorum ve bunların bir kısmı ortalama fiyatlara satılırken bir kısmı da PS Plus Collection da bulunmakta ve PS Plus'ı da aldığınız için aylık 2 ücretsiz oyun gelecektir alabilmeniz için. Yine Plus üyelerine ekstra indirimler de yapılıyor. O yüzden oyun fiyatları sizi korkutmasın lütfen. Oyun fiyatlarından korkan o kadar çok kişi gördüm ki bu forumda. Şahsen ps4 Slim'im var ve en son AC Odyssey Deluxe Edition'u 89 TL'ye aldım. Kararı size bırakıyorum.
 
Ortalama 6000 TL bütcem var. Sizce PlayStation 4 Pro yanında 2-3 oyun mu yoksa PS5 dijital sürüm almak mı?

PS5 diskli al :D PS4 geriye uyumluluğu olduğu için PS4 oyunlarıyla idare edersin fiyatlar istediğin seviyeye inene kadar. :D şahsen ve bizzat ben öyle yapacağım 7950TL buldum garantili:D ekran kartları fiyatları düşüncede sistemi dizeceğim tekrar. D PS5 oyunları daha iyi oluyor Xbox'tan:D PC olunca Xbox'a gerek kalmaz :D
 
Son düzenleme:
Dijital alınmaz 825GB hafıza yetmez:D diskli alın en azından hafızadan karınız olur. :D
Diskli alınca bir şey fark etmiyor ki? 2005'te değiliz hocam, diskli oyunlar hafızada yer kaplıyor. Tek avantajın oyun sildiğine yeniden kurarken indirme beklememek olur ki artık güncellemelerle vs oyunu indirmiş kadar oluyorsun.
 
Diskli alınca bir şey fark etmiyor ki? 2005'te değiliz hocam, diskli oyunlar hafızada yer kaplıyor. Tek avantajın oyun sildiğine yeniden kurarken indirme beklememek olur ki artık güncellemelerle vs oyunu indirmiş kadar oluyorsun.

Neti kapatın hocam:D güncelleme almadanda oynayabilirsiniz eğer oyunda aşırı bug yoksa:D sadece kurulum dosyasını alır hocam ama indirme yapınca dosyanın tamamını alıyor:D zaten sonra NVMe pcle 4.0 fiyatları düşünce yükseltirsiniz:D
 

Geri
Yukarı