Hangi şanzıman türü?

Hangi şanzıman türü?


  • Oy verenlerin toplamı
    30
@NinXStation 3'ten 2'ye çekince gelen o vutututu sesiyle birlikte...

Manuel daha az yakıyor. Sürüş sırasında vitesi unutmak da güzel bir şey ama son kullanıcı olarak her şey paraya bakıyor malesef. Ikinci el piyasasında bir aracın manuel ve otomatik modeli arasinda 100 bin liraları aşan farklar olabiliyor.
 
Benim gözümde ana 4 sanziman var. Sıralı, manuel, çift kavrama, CVT. Zevk açısından saydığım sıra. Konfor açısından çift kavrama, CVT, sıralı, manuel.

Konfor çok umurumda değil şahsen. Arabanin kendisini kullanmasındansa arabayı kullanmayı tercih ederim. Sıralı ve manuel dışında bunu göremiyorum.
 
Araba seçmem hepsini kullanırım ama sıralama yapacak olursak benim için şöyle:

Manuelin zevk vermesi için arabanın saf mekanik ve hidrolikten meydana gelmesi lazım. Bugün Toyota ve Nissan hala Supra ve 350Z'yi boşuna mekanik yapmıyor, örnekler çoğaltılabilir. Sıradan arabalarda, 200 beygir altında amatör eğlendirir manuel. Hele İstanbul trafiğinde, kalsın.

Otomatik şanzımanlarda ZF ve çift kavramalar güzeldir, düzgün kullanmak şartıyla. CVT hantal ama daha sorunsuzdur. Konfor ve zevk için çift kavrama, dertsiz kafa için AISIN gibi tam otomatik şanzımanlar tercih ederim.
 
Manuel aracın bir çok özelliği var.
1. Kardiyo yapabilirsiniz.
2.Aracı hissediyorsunuz. Bir vites atınca kontrolün sizde olduğunu biliyorsunuz.
.
.
.
Devam ettirin. Ben bu kadar buldum. Daha çok olduğunu biliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı