Hangi şehirlerde üniversite okunabilir?

Faruk Bozkurt

Decapat
Daha fazla  
Selamlar dostlar konuyu kısa tutacağım, spor bilimleri fakültesi öğrencisiyim üniversite tercihlerimiz yeni başlayacak puanımda fena değil sanırım ama alternatifler arasında ortada kalıyorum. Hem akademi hem de ortam olan şehirler arasındayım, alttaki şehirler arasında çeşitli yorumlarınıza ve görüşlerinize açığım az çok bir şeyler yazar, önerir, eleştirirseniz çok memnun olurum.

İzmir / Ege.
Ankara / Hacettepe-gazi
Eskişehir / Teknik.
Antalya / Akdeniz.
Çanakkale / 18 Mart.

(İstanbul'da okunur mu aşırı kararsızım ondan eklemedim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar dostlar konuyu kısa tutacağım, spor bilimleri fakültesi öğrencisiyim üniversite tercihlerimiz yeni başlayacak puanımda fena değil sanırım ama alternatifler arasında ortada kalıyorum. Hem akademi hem de ortam olan şehirler arasındayım, alttaki şehirler arasında çeşitli yorumlarınıza ve görüşlerinize açığım az çok bir şeyler yazar, önerir, eleştirirseniz çok memnun olurum.

İzmir / Ege.
Ankara / Hacettepe-gazi
Eskişehir / Teknik.
Antalya / Akdeniz.
Çanakkale / 18 Mart.

(İstanbul'da okunur mu aşırı kararsızım ondan eklemedim)

İstanbul pahalı, yurta kalsan sıkıntı yok yalnız lakin orada olup çalışmakta gerek.
Tercihen diğer iller iyi.

Öncelikle hayırlı olsun. Özyes sınavı geç açıklandığı için KYK yurduna yerleşmeniz çok zor hocam öncelikle bunu bilmeniz gerekiyor. Bu üniversiteler arasında en iyileri kesinlikle gazi, Hacettepe ve Ege Üniversitesi. Eğer maddi olarak sıkıntı yaşamam diyorsanız buraları tercih etmeniz hem akademik olarak hem de şehir gelişmişliği açısından sizi tatmin eder. Eğer maddi durumunuz orta ise Eskişehir'i tercih etmeniz daha iyi olur.
Bu arada yerleşme sıralamanız kaçtı?

hangi şehirde yaşıyorsunuz?
bursadayım.

Öncelikle hayırlı olsun. Özyes sınavı geç açıklandığı için KYK yurduna yerleşmeniz çok zor hocam öncelikle bunu bilmeniz gerekiyor. Bu üniversiteler arasında en iyileri kesinlikle gazi, Hacettepe ve Ege Üniversitesi. Eğer maddi olarak sıkıntı yaşamam diyorsanız buraları tercih etmeniz hem akademik olarak hem de şehir gelişmişliği açısından sizi tatmin eder. Eğer maddi durumunuz orta ise Eskişehir'i tercih etmeniz daha iyi olur.
Bu arada yerleşme sıralamanız kaçtı?
Değerli yorumun için teşekkür ediyorum. Sıralamam 475. Kyk sorununa gelecek olursak besyocular için özel başvuru açıcaklar diye biliyorum.

Hacettepe ve Gazi kesinlikle en iyileri akademik olarak ama ortamcıyım diyorsan İzmir ve Eskişehir.
Teşekkür ediyorum.

ÜniAr'ın yapmış olduğu 2024 araştırmasını incelersen sana uygun üniversiteyi bulabilirsin.
Teşekkürler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı