Hangi spor dalına başlanmalı?

wesff_

Kilopat
Selam. İyi sosyaller dilerim herkese. Öncelikle 17 yaşında 1.83 89 kilo bir gencim, 2021'de 6 ay kickboksa gittim dershane yüzünden bırakmak zorunda kaldım. Şu an boştayım ve spor dallarına inanılmaz derecede merakım var. Disiplin, kilo vermek ve kendimi savunmak adına güreş dışında herhangi bir spor dalına yazılmak istiyorum. Boy ve kilo endeksi doğrultusunda hangi spor dalını seçmeliyim? Genel olarak ellerimi kullanmayı daha çok seviyorum.

Tam da sizin söylediğiniz gibi kendimi silaha dönüştürmek istiyorum. Muay Thai'de süreç nasıl işliyor acaba bir bilginiz var mı?
Arkadaşım başladı. Tekme ve dirsek giriyor işin içine. Kickbokstakinden daha üst seviye tekmedir herhalde. Çünkü önce kaval kemiğindeki sinirleri öldürüyorlar. İnternette görmüşsündür illa sopayla geçiyorlar üzerinden. Bunun haricinde de çok bir bilgim yok. Ama kickboks tecrüben olduğunu da düşünürsek başlanabilir bence.

Tam da sizin söylediğiniz gibi kendimi silaha dönüştürmek istiyorum. Muay Thai'de süreç nasıl işliyor acaba bir bilginiz var mı?

Muay Thai kursuna gitmiştim tekme ve yumruklar kullanılıyor değişik tekmelerde var ama sokak kavgasında tekme kullanmanız zordur kullanırsınız ama yumruk daha avantajlıdır onun yerine judo veya boks öneririm ama en iyisi bence güreşdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı