Hangi ülkede Erasmus+ yapılmalı: Almanya, İtalya, İspanya

effectt

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar,
Üniversitemin Erasmus+ programından yararlanmak istiyorum. Okuduğum bölüme göre Almanya, İtalya ve İspanya'da Erasmus+ yapabiliyormuşum. Sizden ricam, bildikleriniz ve tanıdık çevrenizden duyduklarınız kadarıyla Almanya, İtalya ve İspanya'yı; ortalama ev kiraları, temel ihtiyaç masrafları, diğer Avrupa ülkelerine ulaşım kolaylıkları, sosyal aktiviteler, eğlence ortamları ve her ay ortalama her şey dahil ne kadar euro giderim olacağı konularında beni bilgilendirmenizi istiyorum.

Üniversite konumları ve isimleri aşağıdadır:
İspanya, santander - uneatlantıco european atlantic university
Almanya, schmalkalden - schmalkalden uygulamalı bilimler üniversitesi
İtalya, roma - università telematica ınternazionale uninettuno

Şimdiden teşekkürler dostlar.

Merhaba dostlar,
Üniversitemin Erasmus+ programından yararlanmak istiyorum. Okuduğum bölüme göre Almanya, İtalya ve İspanya'da Erasmus+ yapabiliyormuşum. Sizden ricam, bildikleriniz ve tanıdık çevrenizden duyduklarınız kadarıyla Almanya, İtalya ve İspanya'yı; ortalama ev kiraları, temel ihtiyaç masrafları, diğer Avrupa ülkelerine ulaşım kolaylıkları, sosyal aktiviteler, eğlence ortamları ve her ay ortalama her şey dahil ne kadar euro giderim olacağı konularında beni bilgilendirmenizi istiyorum.

üniversite konumları ve isimleri aşağıdadır:
İspanya, santander - uneatlantıco european atlantic university.
Almanya, schmalkalden - schmalkalden uygulamalı bilimler üniversitesi.
İtalya, roma - università telematica ınternazionale uninettuno.

Çok uğraştığım için yurt dışı okul işleriyle kendi bildiğimi söyleyecğim. Eğitim olarak Almanya'ya da İtalya olabilir. Genel olarak İtalya'yı öneririm hem coğrafi olarak hem de eğitim olarak.

Merhaba dostlar,

üniversite konumları ve isimleri aşağıdadır:
İspanya, santander - uneatlantıco european atlantic university.
Almanya, schmalkalden - schmalkalden uygulamalı bilimler üniversitesi.
İtalya, roma - università telematica ınternazionale uninettuno.

İspanya'yı önerim hem genel olarak fiyatlar daha uygun hem de Üniversite sistemleri bizimkine daha çok benziyor. Ek olarak çok da sıcak kanlılar, çok yabancılık çekmiyorsun.

İspanya'yı önerim hem genel olarak fiyatlar daha uygun hem de üniversite sistemleri bizimkine daha çok benziyor. Ek olarak çok da sıcak kanlılar, çok yabancılık çekmiyorsun.

İspanya'yı önerim hem genel olarak fiyatlar daha uygun hem de üniversite sistemleri bizimkine daha çok benziyor. Ek olarak çok da sıcak kanlılar, çok yabancılık çekmiyorsun.

Benim de aklımda 1. plan İspanya var fakat kararsızım. İspanya'daki gideceğim üniversite santander'de. Santander'den diğer şehirlere ulaşım kolay mı ve diğer Avrupa ülkelerine geçiş çok maliyetli olur mu, bilgin var mı?

Benim de aklımda 1. plan İspanya var fakat kararsızım. İspanya'daki gideceğim üniversite santander'de. Santander'den diğer şehirlere ulaşım kolay mı ve diğer Avrupa ülkelerine geçiş çok maliyetli olur mu, bilgin var mı?

Hocam genel olarak ulaşıp pahalı değildi. Çoğu yere toplu taşıma ile gidiş çok daha rahattı.

Örneğin; sizin gitmeyi düşündüğünüz yerden Fransa'ya geçsek 33€.

Bildschirmfoto 2025-02-25 um 13.04.41.png

Ya da Madrid'e gitmek istesek o da 33€ ama daha ucuza da bulunabilir ben direkt ilk bulduğumu koydum. Ek olarak öğrenci fiyatlandırması da muhakkak vardır zaten onu da hesaba katmak lazım.

Bildschirmfoto 2025-02-25 um 13.07.06.png

Ek olarak diğer ülkeler için de bir şeyler söylemek gerekirse İtalya'yı bilmiyorum ama Almanya hakkında da bir şeyler söyleyebilirim üniversite Türkiye'den gelen biri için daha zor geliyor. Ayrıca kalacak yer bölgeden bölgeye fiyat değişse de İspanya'ya kıyasla daha pahalı, İspanya daha rahat olur Türk Lirasının Euro karşısında ki değeri malum. Toplu taşımada da Almanya gereksiz pahalı.

Son düzenleme:
Hocam genel olarak ulaşıp pahalı değildi. Çoğu yere toplu taşıma ile gidiş çok daha rahattı.

Örneğin; sizin gitmeyi düşündüğünüz yerden Fransa'ya geçsek 33€.

Eki Görüntüle 2432567

Ya da Madrid'e gitmek istesek o da 33€ ama daha ucuza da bulunabilir ben direkt ilk bulduğumu koydum. Ek olarak öğrenci fiyatlandırması da muhakkak vardır zaten onu da hesaba katmak lazım.

Eki Görüntüle 2432574

Ek olarak diğer ülkeler için de bir şeyler söylemek gerekirse İtalya'yı bilmiyorum ama Almanya hakkında da bir şeyler söyleyebilirim üniversite Türkiye'den gelen biri için daha zor geliyor. Ayrıca kalacak yer bölgeden bölgeye fiyat değişse de İspanya'ya kıyasla daha pahalı, İspanya daha rahat olur Türk lirasının euro karşısında ki değeri malum. Toplu taşımada da Almanya gereksiz pahalı.

Çok teşekkür ederim.
Acaba bu biletlere hangi sitelerden baktığını merak ediyorum.
Ayrıca Avrupa'nın tamamında kullanabileceğim ucuz uçak, tren ve otobüs biletleri satan siteler önerebilir misin?

Çok teşekkür ederim.
Acaba bu biletlere hangi sitelerden baktığını merak ediyorum.
Ayrıca Avrupa'nın tamamında kullanabileceğim ucuz uçak, tren ve otobüs biletleri satan siteler önerebilir misin?

Otobüs için bu sayfaya baktım. Trenler için de buraya baktım. Daha uyguna bulabileceğiniz sayfalar da olabilir belki. Gideceğiniz ülke içinde ki toplu taşıma şirketlerinin kendi sayfalarına da bakabilirsiniz.

Örneğin; Almanya için Deutsche Bahn üzerinden hemen hemen istediğin bütün güzergahlar için biletlere bakabilirsin tabii ki bu tren ve otobüsü kapsıyor.

Otobüs için bu sayfaya baktım. Trenler için de buraya baktım. Daha uyguna bulabileceğiniz sayfalar da olabilir belki. Gideceğiniz ülke içinde ki toplu taşıma şirketlerinin kendi sayfalarına da bakabilirsiniz.

Örneğin; Almanya için deutsche bahn üzerinden hemen hemen istediğin bütün güzergahlar için biletlere bakabilirsin tabii ki bu tren ve otobüsü kapsıyor.

Teşekkür ederim.

Peki, uçak biletleri için bilgin var mı? Ucuza uçak bileti bulmak için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı