Gördüğünüz gibi sistemim böyle ekran kartı yok dahili grafik birimini kullanıyorum. Windows 11 kullanıyorum ve RAM kullanımı tamamen boşta iken bile %54 oluyor bu yüzden aklımda format atmak var Windows 10'a mı geçsem Windows 11'de mi kalsam yoksa tiny11 AtlasOS gibi kırpılmış işletim sistemlerine mi geçsem bilemedim. Ne önerirsiniz?
Debloat diye bir olay var örneğin Xbox OneDrive gibi gereksiz kurulu şeyleri kaldırmana yarıyor, onu deneyerek başlayabilirsin, AtlasOS güvenlik açıkları oluyor sanırım ama bayağı performanslı. Oynadığın oyunlar Linux'ta varsa Linux zaten RAM tüketimi için biçilmiş kaftan.
Debloat diye bir olay var örneğin Xbox OneDrive gibi gereksiz kurulu şeyleri kaldırmana yarıyor, onu deneyerek başlayabilirsin, AtlasOS güvenlik açıkları oluyor sanırım ama bayağı performanslı. Oynadığın oyunlar Linux'ta varsa Linux zaten RAM tüketimi için biçilmiş kaftan.
Şu debloat dediğini denedim ama oradaki çoğu programı sonradan lazım olacakmış gibi geliyor çünkü sürekli farklı şeyler deniyorum bilgisayarda bu yüzden yapmak istemiyorum bir ara yaptım bazı programlara bile giremedim. Peki tiny11 ve Windows 11, Windows 10 hakkında ne düşünüyorsun?
Tiny11 bilmiyorumda, Windows 10 11 için kendi ISO'nu da yapabilirsin, şu kanalın anlatımı güzel sade oluyor genelde Windows 11 videosunu izlemedim ama.
Windows 10.
Windows 11.
Ha bir de güncelleme almayan Windows sürümleri vardı, kırpılmış istediğin gibi, Windows ltcs, LTSB. Bunları ismen biliyorum videolarına bakabilirsin.