Hangi yabancı dil öğrenilmeli?

Dil öğrenmek kolay gibi görünse de amaçsızca başladığın zaman hiçbir şekilde ilerleme kat edemezsin. İlginin olduğu bir dili seçmen gerekiyor. Ben mesela Almanca öğrenmeye başladım çünkü yüksek lisansımı orada yapmayı planlıyorum benim için motive edici bir durum bu. Senin de bu tarz bir motivasyonun olan bir dili öğrenmeye başlaman çok iyi olur.

Hocam konu dışı ama siz İngilizceyi nasıl öğrendiniz? (herhangi bir siteden/uygulamadan ya da dil okulundan mı?)

Onun dışında dil olarak soruyorsanız şahsen Japonca'ya da korece. Bu 2 dil bayağı zor biliyorum ama o ülkelerde İngilizce bilen az olduğundan Kore'li ya da Japon birisiyle konuşurken zorluk çekmezsiniz.

Almanca kesinlikle İngilizce biliyor iseniz tabii ki de.

Hocam konu dışı ama siz ingilizceyi nasıl öğrendiniz? (herhangi bir siteden/uygulamadan yada dil okulundan mı?)
Hayır hocam, ilkokul boyu ingilizce derslerine girmeyip dayımın yanına gidiyodum(ingilizce öğretmeni) garip öğretme metodları vardı ama şimdi çok işime yarıyor.

Başka bir ülkede yaşamayacaksan veya bir alanda uzmanlık için okuma yaptığın kaynağı ana dilinden okumayacaksan İngilizce dışında bir dil öğrenmenin anlamı yok. Ayrıca şu Fransızca takıntısını anlamıyorum, Kanada Quebec ve bir kaç Afrika ülkesi dışında Fransızca konuşan yok.

Hocam konu dışı ama siz ingilizceyi nasıl öğrendiniz? (herhangi bir siteden/uygulamadan yada dil okulundan mı?)

Onun dışında dil olarak soruyorsanız şahsen Japonca ya da Korece. Bu 2 dil bayağı zor biliyorum ama o ülkelerde ingilizce bilen az olduğundan koreli yada japon birisiyle konuşurken zorluk çekmezsiniz.
Nasıl İngilizce öğrenirim diye araştırma yaptığınız zamanı dili öğrenmeye harcasaydınız şimdiye Walt Whitman olmuştunuz

Başka bir ülkede yaşamayacaksan veya bir alanda uzmanlık için okuma yaptığın kaynağı ana dilinden okumayacaksan İngilizce dışında bir dil öğrenmenin anlamı yok. Ayrıca şu Fransızca takıntısını anlamıyorum, Kanada quebec ve birkaç Afrika ülkesi dışında Fransızca konuşan yok.

Nasıl İngilizce öğrenirim diye araştırma yaptığınız zamanı dili öğrenmeye harcasaydınız şimdiye walt whitman olmuştunuz.

Maalesef ki bu arkadaş doğru söylüyor. Ben şu anda ıngılızcemın yanına baska dıl ogrenıyorum 3. dil olsun diye başladım hani CV de guzel durur falan. Abi hiç gerek yok ingilizcenizi maxlayın gıdın amerikan aksanı falan calısın. IELTS academic sınavına hazırlanın yuksek skor fantezisi falan yapın. siz ingilizce konusunca butun mılletler onunuzde egılıcek sızı ovecek zaten. ıs arıyorsan mulakatı ıngılızce yaparlar her kurum cınce bılen adamı nerden bulsun sızı denetsın vs. Gerek yok baska dile. Arkadasında dedıgı gıbı uzmanlık meslek falan kasmayacaksanda hiç gerek yok. -bir dost.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı