Hangi yapay zeka daha tutarlı kod veriyor?

Megatron1642

Femtopat
Daha fazla  
Yazılım alanında bir yapay zekâya ihtiyacım var. Ücretsiz olması ilk kriterim. İkinci olarak ise doğru ve düzgün yanıtlar vermesi. ChatGPT bir yerden sonra sapıtmaya başlıyor. Buna istinaden bir yapay zekâya ihtiyacım var ChatGPT harici. Siz hangi yapay zekâları kullanıyorsunuz projelerinizde?

Ben genelde DeepSeek, bolt.new V0 kullanıyorum DeepSeek hata çözümünde iyi bolt genel olarak tüm dosyaları yükleyince toplu iyi sonuç verebiliyor V0 da görünüş vs güzel yapıyor yani aslında 3'ünü birden kullanıyorum.

Arkadaşlar çok sağ olun Claude mükemmel bir şeymiş. Ben aylardır ChatGPT ile ite kaka gidiyormuşum gerçekten.

Hocam şimdi işin rengi değiştir. Kullanım limiti var bunda. Mesaj atmam için ücret istiyor.

Son düzenleme:
Bu işi hobi olarak ve çok sık yapmadığım için 20 dolar çok bir ücret. Hem de sınırsız kullanım da sunmuyor. Sadece ücretsiz plandan "daha fazla" kullanım sunduğunu belirtiyor. Ne kadar çok güzel çıktılar verse de başka bir yapay zekaya geçmem gerekecek. Ayrıca sadece 10 mesaj göndermişim. Free Plan için 10 mesaj çok az değil mi? Eğer dediğin doğruysa, uygulamada daha çok hak veriyorsa sitedekine göre, sitedekilerin vay haline. Uygulaması 10 hak veriyor zaten. Sitedeki kaçtır bilemeyeceğim.

3-4 gündür free Claude ile çalışıyordum. Çok hızlı limiti bitmesine rağmen, oldukça net sonuç odaklı sonuçlar veriyordu.

Bugün akşam üstü, Copilot hesabı satın aldım.

İçerisinde resimde görüleceği gibi, oldukça farklı modelleri destekliyor. Doğal olarak sonnet 4.5 ile çalışmaya başladım.

Hesap teslim edilene kadar AI Studio'ya elimdeki hatalı kodu düzeltmesini istedim ama işkence yaşayınca tamamen soğudum.

Tutarlı kod yazması ayrı bir konu. yalaka değil.
Ben iletişimde kuralları belirttim. Henüz ayarlar kısmına bir şey yazmadım, proje oluşturmadan Chat'e başladım.

Ama sözlerim mutlak değil.

Şu an benim ilgilendiğim kısımda iyi.

Yani Python ile proje geliştirmesi için taleplerimi belirtiyorum o bana örnek kod yazıyor ve sonuçları düzeltmeleri "değerlendir - hata ve soruları önce sor" gibi ifadeler ile ilerliyorum.
Bana alternatif çözümler sunuyor.

Diğer modelleri henüz denemedim ama satın aldığım kişi bende feedback bekliyor ki, kendisi de C# biliyor. Ben kodlamayı bilmiyorum, dB yapısı ve projenin tüm aşamalarını biliyorum. Kodları yazdırıp, sonuçları değerlendiriyor - dB içinde kayıtlarını yerini ve formatını inceliyorum.

Şu an Claude (Copilot içinde) memnunum.

Bu arada ben 20$ ödemedim.
Sanırım 6$ gibi bir değere denk geliyor ödediğim.

1763144277699.png

Claude. Copilot'ta iyi.

Copilot'ta böyle bir mesaj kısıtlaması var mı? Personal ve Premium planlarında daha fazla mesaj hakkı gibi bir şeye rastlamadım.

Bu arada ben 20$ ödemedim.
Sanırım 6$ gibi bir değere denk geliyor ödediğim.

Siz yine 6$'a iyi almışsınız hocam. Şimdi uçmuş fiyatlar.

Ben genelde DeepSeek, bolt. New V0 kullanıyorum DeepSeek hata çözümünde iyi bolt genel olarak tüm dosyaları yükleyince toplu iyi sonuç verebiliyor V0 da görünüş vs güzel yapıyor yani aslında 3'ünü birden kullanıyorum.

Hocamın bahsettiği gibi DeepSeek ve Bolt hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı