Hangi yazılım dilini öğrenmeliyim?

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Yazılımlara merakım fazla ama hangi yazılım dilini öğrenmem gerektiğini bilmiyorum. Aklımda şu an C++ ve C# var. Sizce bunlar başlangıç olarak iyi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrenmek, iş yapmak istediğin alana göre seçmen gereken yazılım dili değişir. Ona göre dil seçmelisin. Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum. 1.sınıfta çoğu yazılım dilinin temeli olan C öğretildi. Her şeyi temelden alınca diğerleri bir tık daha kolay geliyor bence.

Başlangıç için C++ öğrenmesi oldukça zor bir dil. Bir de ne yapacaksınız ona bağlı önerebilirim.
ne yapacağımı bilmiyorum ama oyunlar için bir şeyler işte anlarsınız

Ne yapmak isedigine göre değişir. Uçakları seven biri araba motoruna yöneltmek saçma olacağı gibi bunda da ilgi alanınla ilgili dilden başlamamak saçma olur.

Sırf programcılığa yöneleceksen c++, şebekeler, siber güvenlik, devOps gibi işlere yöneleceksen phyton iyi olur bence.

Bence bu soru çok saçma. Ne tür ürünler yapacaksın ona göre değişkenlik gösteren bir şey bu. Mesela web sistesi için HTML, CSS, JS, ASP.NET(?), PHP gibi diller bilmen lazım. Android uygulama için Kotlin, Java gibi. Oyun için C++, C#. Ne yapmak istiyorsun? Ona göre insanlar önersin bence.

Bence bu soru çok saçma. Ne tür ürünler yapacaksın ona göre değişkenlik gösteren bir şey bu. Mesela web sistesi için HTML, CSS, JS, ASP.NET(?), PHP gibi diller bilmen lazım. Android uygulama için Kotlin, Java gibi. Oyun için C++, C#. Ne yapmak istiyorsun? Ona göre insanlar önersin bence.
hilelere hep özenmişimdir hep kendi bir hilemi yapmak istemişimdir bunun için öğrenmek istiyorum acikcasi

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı