Hangi yeni nesil konsolu almak mantıklı olur?

Eğer halihazırda iyi bir PC'ye sahip iseniz PS5 alıp, sadece exclusive oyunları kutulu alarak devam edebilirsiniz. Yok eğer iyi bir PC'niz yok ise. İyi bir PC alın ve Gamepass'e abone olun.

Dipnot: Normalde Xbox alın derdim, eğer %50 ek vergi olayı kalkarsa bu yorumumu Xbox Series X alın olarak değiştirdim farz edin çünkü bazı Xbox özel oyunları ilk Xbox'a çıkacak, belli bir süre sonra PC'ye gelecek.

Ryzen 7 2700 ve RX 570 bir bilgisayara sahibim ekran kartı olarak memnun değilim. Ek gümrük vergisi kalktıktan sonra PS5 ve Xbox Series S ikisi güzel olur mu?
 
Sana en geniş oyun yelpazesini sunan hangisi ise onu almalısın bence. Ben olsam geriye dönük uyumluluğundan, Game Pass gibi bir artı dan dolayı tercihimi XBOX'tan yana kullanılırım. Series X nereden baksanız 10 yıl işinizi görecek bir cihaz olacaktır.

Sırf PS'ye özel oyunlar çıkıyor diye 3 4 tane oyunu oynamak uğruna PS alınmaz. Kaldı ki o 3 4 oyunun toplam fiyatı ayrı bir PS yapacak neredeyse.

Türk oyuncuların, ülke koşulları göz önüne alındığında yegane tercihi XBOX olmalıdır.
 
Konsollarda ek vergiler var biliyosunuz. Onlar bittikten sonra almayı düşünüyorum. Şu anki fiyatları ile ek gümrük vergileri kalksa ne kadar olur? PS5 ve Xbox seriesler için diyorum. Özellik olarak hangisi daha mantıklı olur? PS5 özel oyunları da çok hoşuma gitti. Şimdiden teşekkürler.
PS4 ve PS3 sahibi olmama rağmen xbox almayı düşünüyorum. Her yönden baktım kendimce. PS5'in kolu çok güzel hatta sadece kolu için mi alsam diye çok düşündüm. Ama kolunun çabuk bozulduğu haberlerini gördükten sonra koldan vazgeçtim (mağlum Türkiye'de yaşıyoruz birde onu yaptırmak için para vereceğiz birde.) Yani kollarını aynıymış gibi varsaydım. Sonra PS5'in özel oyunlarını düşündüm ve PS3 ve PS4'te Uncharted'dan serisinden başka oyun oynamadığımı fark ettim ve 2-3 oyun için konsol almaya değmez dedim. O yüzden oyunlarını da eşit tuttum. En sonda oyun fiyatlarını düşündüm (aslında Xbox'ta gamepass sistemi olmasa oyun fiyatları aynı). Ama 1 tane PS5 oyununa neredeyse 1 senelik xbox gamepass alabildiğimi fark ettim. İşte bu beni xbox almaya iten şey oldu.
 
Son düzenleme:
PS5 çıkmadan oyunları hatta 2.elleri mi çıkmış?
Haberim yoktu sağ ol.
Biraz geç olsa da görünce cevap vereyim dedim.

PS piyasasında esnaflar çıktığı gün 1. parti oyunları getirir. Ellerinde de muhakkak kendilerinin test etmek için kullandığı bir disk vardır. Alıp oynadıktan sonra 30 TL altına satarsınız. 30 TL zararla AAA oyun oynarsınız :)
 
Vallahi her konuya yazıyorum. İleride Game Pass özelliği PS'ye de gelecek, Sony'nin kendisinin. Discord da gelecek. O zaman o 600TL'lik oyunlar öyle olmayacak, TR şartlarında en iyisi gerek fiyat gerek donanım anlamında Digital Edition'dır. Series S falan değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konsollarda ek vergiler var biliyosunuz. Onlar bittikten sonra almayı düşünüyorum. Şu anki fiyatları ile ek gümrük vergileri kalksa ne kadar olur? PS5 ve Xbox seriesler için diyorum. Özellik olarak hangisi daha mantıklı olur? PS5 özel oyunları da çok hoşuma gitti. Şimdiden teşekkürler.

Xbox Series S+ Game Pass geri kalan para cebinizfe kalsin şu an GFN'a Xbox Series S'den ulasilabiliyor yani PC oyunlarini bile acabiliyorsun ayrica xcloud gelecek bence bosa para vermeyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı