Hard Disk Bağlantısı Durduk Yere Kopuyor

Makaleler
5
"Seagate Barracuda ST1000DM010 1TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" diske sahibim. Anakartım MSI H110M - Pro VH
Diskim bilgisayara doğru bir şekilde bağlı. Diğer 2 diskim nasıl bağlıysa o da aynı şekilde bağlı. Mesela diskimde bir oyun var oyunu oynarken birden kapanıyor. Dosya konumu bulunamıyor hatası veriyor ve sanki bilgisayara yeni bir disk taktığınızda o diskin penceresi açılır ya aynı şekilde o geliyor. Dosya kopyalarken de öyle. Diskin birden bire bağlantısı gidiyor tekrar geliyor. Bu neden olabilir? Diğer 2 diskimde bu sorun yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskinde bad sector yoksa eğer ki bu bad sector değil gibi, kablonda sorun olabilir. Farklı bir kablo ile anakarta bağla. Yada diske gücü veren kablodan sorun varsa farklı bir uç tak.
Bad sector yok, HD Tune ile yavaş modda tarattırdım. Farklı kablolar ile de denedim sonuç aynı. Diske tam erişim kesildiği vakitte diskten kapanıp açılırkenki çıkardığı ses çıkıyor.

Bad sector yok, HD Tune ile yavaş modda tarattırdım. Farklı kablolar ile de denedim sonuç aynı. Diske tam erişim kesildiği vakitte diskten kapanıp açılırkenki çıkardığı ses çıkıyor.
Şöyle sıralayalım o zaman olabilecek detayları.
Öncelikle harddisk kapanması demek ya diskte sorun var, ya güç problemi var yada anakartına bağlantında sorun var.
Diskte sorun yoksa geriye güç kaynağı ve harddisk bağlantısı kalıyor.
Başka disk kullanıyor musun?
Psu modeli, markası nedir ve kaç watt?
Ve şundan aklıma geldi. Acaba harddisk girişlerinde sorun olabilir mi?

Şöyle sıralayalım o zaman olabilecek detayları.
Öncelikle harddisk kapanması demek ya diskte sorun var, ya güç problemi var yada anakartına bağlantında sorun var.
Diskte sorun yoksa geriye güç kaynağı ve harddisk bağlantısı kalıyor.
Başka disk kullanıyor musun?
Psu modeli, markası nedir ve kaç watt?
Ve şundan aklıma geldi. Acaba harddisk girişlerinde sorun olabilir mi?
WD 320 GB HDD ve 240 GB BX500 SSD var. Onlarda bu sorun yok. Güç kaynağım Aerocool VX500. Harddisk girişlerinde sorun var mı bilmiyorum. 500 watt güç kaynağı yeterli bence. Sistemde RX570 var Sapphire Nitro +. i3 6100 işlemci, 8 GB 2133 MHz RAM, 5 adet fan. Başkada bir şey yok.

HDD takılı olan kabloyu başka porta takar mısın? Belki o yüzden sorunludur.
Arkadaşın dediği gibi soketleri değiş tokuş yapın, hala olmuyorda hdd de sorun olması çok büyük ihtimal. Yani yazılımsal olması çok düşük olacağından ya kablolar ya harddisk. Uzaktan yapabileceğim yardım maalesef bu kadar.

Denemiştim dediklerinizi ama müsait bir zamanda tekrar deneyeceğim.
Hocam aynı sorunu aynı model hdd ile yaşıyorum.
Benzer şekilde yeni nesil amd sistemim var. Ssd yanına oyun depolamak için kullanmak istedim ama ne zaman oyun yüklesem yükleme anında kısa bir süre yaklaşık 1 sn kadar görünmüyor HDD. Kurulum iptal oluyor. Sistemin zarar görmesinden korkuyorum. Psu 600w 80+ plus olduğundan yeterlidir diye düşünüyorum.
Eğer bir çözüm bulduysanız paylaşır mısınız?
İşlemci: Amd Ryzen5 2600, Anakart: Asus Prime B450M-K, Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX580 8G OC, Ram: Corsair Vengeance 8 Gb x 2, Psu: Xigmatek X-Calibre 600w 80+, Soğutma: Gamepower Iceberg 240, Depolama: Sandisk Plus 480 Gb, Seagate Barracuda 3.5'' 7200rpm 1 Tb

aynı problem bende var.. sürekli kopuyor ve geri geliyor. delirtecek beni resmen... seagate 4tb 7200rpm. keşke 1 rpm olsa da dönse okusa veriyi ama nerde... öldürüyor resmen. her şey doğru bağlı ama tam okuyacak kopuyor sonra yeni disk algılandı penceresi geliyor sonra geri gidiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı