Çözüldü Hard Disk CrystalDiskMark sonuçları normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tiger1

Hectopat
Katılım
10 Ağustos 2019
Mesajlar
1.870
Oyunlarda yüksek FPS alırken oyun durumuna göre; patlamalar, efektler, ani hareketler, dalgalanmalar oluyordu. Örneğin 200 FPS'den patlama efektiyle birlikte bir anda 30-40'lara düşüp 80-90'lara çıkıyor. Ardından 150'lere çıkıyor. Yazılımsal bir sorun olmadığından eminim. HDD dışındaki parçaları da kontrol ettim, sorun gözükmedi. Driverların hepsi güncel. Arkaplanda çalışan uygulamaları da kontrol ettim. HDD'yi bu programla sınadım. Fotoğraftaki değerler normal mi? Son iki satırdaki değerler aşırı düşük geldi bana. Birçok kişinin değerlerine baktım, son iki satırdaki değerler bu şekilde değil. Acaba FPS dalgalanmaları bunla alakalı olabilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    16,3 KB · Görüntüleme: 80
Çözüm
HDD için gayet güzel değerler üstteki ikisi. Bir problem gözükmüyor onlarda. Alttakiler rastgele okuma yazma diye biliyorum onun detayını pek bilmiyorum.
Sistemin nedir? SSD var mı? Oynadığın oyunlar neler? Her oyunda oluyor mu?

Radeon 7800, 8 GB RAM, i5 4440. SSD yok. Oynadığım oyunlar (Battlefield 3, metro 2033, BioShock 1...) ve daha fazlası da var. Genel anlamda sistemimi en iyi ayarda fazla zorlamayacak oyunlar diyebilirim. Evet her oyunda oluyor. Özellikle mesela FPS oyunlarında dürbün açarken, bir mekandan çıkıp farklı bir mekana bakar bakmaz o anda veya mesela Battlefield 3'te bir tank ateş ettiğinde patlamayla beraber şiddetli FPS düşmeleri oluyor. Kasma falan yok FPS düşüp tekrar yükseliyor. Ayarları düşürsem de yükseltsem de farkeden bir şey olmuyor.
 

Geri
Yukarı