Çözüldü Hard disk FPS düşmesi ve takılmalara yol açar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arsenicer

Decapat
Makaleler
1
RAM
8 gb
SSD veya HDD modeli
HDD
Ekran kartı
gt 1030
Anakart
h81h3-m4
İşlemci
i5-4590
Ekran kartı değişimden sonra sistemimde ne yaparsam yapayım geçmeyen bir "FPS düşmesi" sıkıntısı var pek çok yol denedim ama sıkıntının hard diskten dolayı olduğunu düşünüyorum her oyuna girdiğimde veya sistem boştayken bile bazen "100" kullanımda olmasından dolayı görev yöneticisinde kontrol ettiğimde tam drop yediğim sırada kullanımın "100" olduğu gözüküyor sizce SSD alırsam sorun çözülür mü? Veya hard diskle alakası yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SSD alman bol harita yüklemeli oyunlar başta olmak üzere bir çok oyunda araya droplar girmesini önemli ölçüde azaltacaktır. Mümkünse m2, mümkün değil se SSD kullanman yeterli. Sistemini de SSD'ye kurup HDD'ni ikinci depolama diski olarak kullanmaya devam edebilirsin.
SSD alman bol harita yüklemeli oyunlar başta olmak üzere bir çok oyunda araya droplar girmesini önemli ölçüde azaltacaktır. Mümkünse m2, mümkün değil se SSD kullanman yeterli. Sistemini de SSD'ye kurup HDD'ni ikinci depolama diski olarak kullanmaya devam edebilirsin.

Çözüm
Ekran kartı değişimden sonra sistemimde ne yaparsam yapayım geçmeyen bir "FPS düşmesi" sıkıntısı var pek çok yol denedim ama sıkıntının hard diskten dolayı olduğunu düşünüyorum her oyuna girdiğimde veya sistem boştayken bile bazen "100" kullanımda olmasından dolayı görev yöneticisinde kontrol ettiğimde tam drop yediğim sırada kullanımın "100" olduğu gözüküyor sizce SSD alırsam sorun çözülür mü? Veya hard diskle alakası yok mu?
HDD artık oyunlarda okuma yazma işlemlerinde yetersiz kalıyor. İmkanın varsa hem SSD hem de sisteme +8GB RAM eklemeni tavsiye ederim. Maalesef 8GB RAM artık yetersiz kalıyor. Muhtemelen sorunlarının büyük bir kısmı çözülür.

SSD alırsan çözülür.

Samsung 500GB 870 EVO SATA 3.0 SSD fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, 500GB 870 EVO SATA 3.0 SSD en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Bu 2 SSD den birini Almayı Düşünüyorum Öneriniz Varmıdır

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı