Hard disk ve SATA SSD icin kablo önerisi

orcunyesil35

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Elimde 1 adet WD blue 1 TB 3.5 inc SATA hard disk, 1 adet 2.5 inc 500 GB SATA SSD, 1 adet 500GB 2.5 inc laptop hard diski var. Anakartim ASUS ex B760M V5 D4. mevcut 1 adet M.2 SSD var. Kotu oldugu icin ekstra bir adet daha PCI-e 4.0 M.2 SSD alacagim. Sorum şu bu elimdeki urunlerin kablolari yok nereye takilir, hangi kablolari almalıyım ve tum bu urunleri bir arada kullanmam bilgisayara zarar verir mi? Uzun suredir kullanilmayan bosta duran urunler bunlar.

Anakart kutusunun içinden SATA kablosu çıkar, satın almadan önce onu bir kontrol edin.

Merhaba. Elimde 1 adet WD blue 1 TB 3.5 inc SATA hard disk, 1 adet 2.5 inc 500 GB SATA SSD, 1 adet 500GB 2.5 inc laptop hard diski var. Anakartim ASUS ex B760M V5 D4. mevcut 1 adet M.2 SSD var. Kotu oldugu icin ekstra bir adet daha PCI-e 4.0 M.2 SSD alacagim. Sorum şu bu elimdeki urunlerin kablolari yok nereye takilir, hangi kablolari almalıyım ve tum bu urunleri bir arada kullanmam bilgisayara zarar verir mi? Uzun suredir kullanilmayan bosta duran urunler bunlar.
Tüm ürünleri bir arada kullanmanız zarar vermez. SATA SSDleri ve HDDleri bağlamak için Sata Power ve Sata kablosu almanız gerekiyor. Anakartın yanında veriliyor ayrıca.

Peki bunlari kasa icinde monte ettikten sonra nereye koyacagim. Sanirim cekmece gibi bir yer yok kasada. Duzenli, oynamadan durmasi icin.

Kasanın yan kapağını açtığında ön tarafında raf gibi yerler vardır, ya da yeni model kasalarda arka kapağı aç ön tarafta bölmesi olacak oralara bvidalar yardıı ile sabitlemen lazım. SSD'ye bir şey olmaz da hard disk sürekli sarsıntıya maruz kalırsa kısa sürece bozulur.

Peki bunlari kasa icinde monte ettikten sonra nereye koyacagim. Sanirim cekmece gibi bir yer yok kasada. Duzenli, oynamadan durmasi icin.
Hocam kasanızın modeli veya resmi varsa yardımcı olayım. Anakartın sağ tarafında boşluk olur genelde orada çıta tarzı şeyler var. Oralara koyabilirsiniz. SSDler için konum çok önemli değil kabloları taksanız yeter, sağda solda dursa bile hiçbir zarar gelmez. HDDleri sabitleseniz yeter

Kasam BitFenix mesh fotograflari ekledim. Lazim olan kablolar zaten kasanin icinde anladigim kadariyla.

@dokishow @Pentium D

Hersey var ama harddiskin 8 pin girisi yok. Kasada harddiski koyacak yuva var ama vidalarini bulamadim. Sata ssd yi halletim girislerini falan. Hard disk olmadi.

Son düzenleme:
Kasam BitFenix mesh fotograflari ekledim. Lazim olan kablolar zaten kasanin icinde anladigim kadariyla.

@dokishow @Pentium D

Hersey var ama harddiskin 8 pin girisi yok. Kasada harddiski koyacak yuva var ama vidalarini bulamadim. Sata ssd yi halletim girislerini falan. Hard disk olmadi.
Hocam harddisk için 8 pinli giriş gerekmiyor. O harddisk bozulunca kaybolan verileri kurtarmak için var.
Normal SSDyi takar gibi takabilirsiniz sadece sabitlemeniz lazım, vidalar içinde herhangi bir bilgisayarcıya sorabilirsiniz harddisk montaj vidası diye verirler direkt zaten.

Hocam hard disk için 8 pinli giriş gerekmiyor. O hard disk bozulunca kaybolan verileri kurtarmak için var.
Normal SSD'yi takar gibi takabilirsiniz sadece sabitlemeniz lazım, vidalar içinde herhangi bir bilgisayarcıya sorabilirsiniz hard disk montaj vidası diye verirler direkt zaten.

Tamam o olmadan bilgisayara taktım. Fakat şu an harddiski bilgisayarım görmüyor. SSD'yi taktım onda problem yok ama hard disk gözükmüyor.

Tamam o olmadan bilgisayara taktım. Fakat şu an harddiski bilgisayarım görmüyor. SSD'yi taktım onda problem yok ama hard disk gözükmüyor.
Çalışmıyor olabilir hocam. Kabloları kontrol ettinizmi? Sata cable'i anakarta bağladınız mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı