Hard diski RAM olarak kullanma

  • Konuyu başlatan GirayÖzkan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 34B
G

GirayÖzkan

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar. Ben bir forumda görmüştüm adam C: ve D: diskindeki GB'lari RAM olarak dönüştürmüştü (C: den 4 GB D: den 4 GB toplamda 8 GB RAM olmuştu) ben denedim olmadı bu mümkün mü gerçekten?
 
Hangi insan 25.000 MB okuma yazma hızına sahip ve 7 nanosaniye erişim hızına sahip RAM varken 100 MB ve 10 milisnye erişim hız sunan sabit diski kullanmak ister? Yani bunun ardında yatan mantık nedir? Ülkemizdeki bu aptal forumlara bir dur demek için Technopat var! Bir tokat gibi adeta!

Bak bizde onun tam tersi var: RAM gibi hızlı bir şeyi sabit disk olarak kullanma:

https://www.technopat.net/forum/sistem-araclari/4454-ramdisk-ne-ise-yarar.html
 
Bahsedilen şey sanal bellek :) Harici Ram yetmediği zaman Sanal bellek devreye giriyor. Ancak Hız olarak ramın yerini tutmuyor sadece yer açmış oluyorsun.
Eğer SSD olsa idi biraz mantıklı olurdu yada Elinde Readyboost destekli işlemci ve hızlı bir usb bellek olsa, ram kadar olmasa da İşine yarardı ama HDD den sanal bellek almak mantıksız bu zamanda.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı