Hard reset ile fabrika ayarlarına sıfırlama arasındaki fark nedir?

VirusTotal antivirüslerin veri tabanından verileri çeken ve sana herhangi bir dosyanın hangi virüsleri aldığını söyleyen bir sitedir. Hard reset %99 oranla virüsleri temizler.

Kanka hard reset ile silinmiyorsa root olarak cihazda kalmıştır. Tek çözüm cihaz rootlayıp orijinal FW kurmak. (UYARI FİRMWARE KURMA İŞLEMİNİ BİLMİYORSAN DENEME BİLE CİHAZ BRICK OLUR!)

VirusTotal su sonuclu bir virüs gider mi fabrika ayarlarına sıfırlama yaparsak.

VirusTotal bu rootkit virüs mü?

@Nizel G kral son isteğim bu su konuya bir bakar mısın bir de attığım VirusTotal linkine?

@Windows 7 Kullanıcısı kral sende bakar mısın?

@731001 kral bir bakar misin?

Kanka bu sistem virüsü değil gibi ama silinmezse FW reset atılmalıdır.

Son düzenleme:
Her iki işlemde aynı farkı yok.

Fabrikadan çıkmış gibi temizler ile cihazı komple temizler derken ne kast ediyorlar acaba?

Her iki işlemde de cihaz recovery üzerinden data ve cache partitionlarini siler, aynı şeyler yani.

Fabrikadan çıkmış gibi temizler ile cihazı komple temizler derken ne kast ediyorlar acaba?

Her iki işlemde de cihaz recovery üzerinden data ve cache partitionlarini siler, aynı şeyler yani.
Birinde yazılım da dahil herşeyi silip tekrar kuruyor diğerinde ise telefondaki sana ait bütün bilgileri siliyor benim anladığım.

Birinde yazılım da dahil her şeyi silip tekrar kuruyor diğerinde ise telefondaki sana ait bütün bilgileri siliyor benim anladığım.

Yanlış biliyorsun. Fark ettiysen ayarlardan format atınca recovery moduna giriyor. Hard reset yaparken de recovery moduna giriyor ayni şeyler yani.

Sadece biri otomatik format atıyor, diğeri ise seçeneklerden senin seçmen gerekiyor.

Attığınız linkteki virüs dediğiniz şey çok da mühim değil. APK dosyası atmışsınız bir tane. Silip geçin. Android'de öyle yerleşip oturan virüsler yok. Reset atmanıza falan da gerek yok.

Fark var recovery bölümünden sildiğinde data ve diğer her şeyi silersin. Sonra FW indirip kurunca daha sağlama almış olursun.

Hard reset telefondaki sistemi silip Android'i tekrar kurar. Fabrika ayarlarına döndürme mevcut sistem üstünden sıfırlama yapıp verir.

Fakat attığınız linkteki virüs dediğiniz şey çok da mühim değil. APK dosyası atmışsınız bir tane. Silip geçin. Android'de öyle yerleşip oturan virüsler yok. Reset atmanıza falan da gerek yok.

Ben internet çok olmadığından pek bakamadım zaten. Ama APK dosyasıysa zaten kurmayınca bulaşmaz.

Ben internet çok olmadığından pek bakamadım zaten. Ama APK dosyasıysa zaten kurmayınca bulaşmaz.
İndirmedim zaten. VirusTotal linkinde gözüküyor.

1702293744119.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı