Harddisk harici olarak ne kadar dayanır?

YogurtSeverim

Femtopat
Katılım
28 Kasım 2020
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar öncelikle. Bilgisayarım üzerinden Online günlük kaydetmekteyim fakat bu videolu günlüklerim fazla yer kaplamaya başladılar. SSD kullandığım için de cihazda yeterince alan yok. Bu sebeple harddisk alıp cihaza takmadan sadece veri depolamak için kullanmak istiyorum. Ancak hard disklerin kısa ömürlü olduklarını duymuştum. Bu sebeple bozulup verilerimin yok olmasından korkuyorum. Kullanmadığım taktirde bozulma imkanı var mıdır bu cihazların? Varsa ne kadar dayanırlar? Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Saygılar.
 
Harddiskler yeterince güvenilir cihazlar. Güvenilir bir marka tercih edip güzel kullanırsanız hiç bir sıkıntı çekmezsiniz. Verilerinizin önemine göre bir de yedek tutabilirsiniz.

Afr denilen bir değer var. Annual Failure Rate yani yıllık hata oranı. Çeşitli firmaların harddiskleri periyodik olarak bu testlerden geçiyor ve tablolar halinde sunuluyor.

Mesela :

afr.png

En sağdaki sütuna bakarsanız afr değerlerini görebilirsiniz. 16gb'lık seagate'in bir modeli dışında epey düşük hata oranlarına sahipler. Ortalamada %0,81 gibi bir değer çıkıyor ki bence iyi.

Detayını isterseniz buradan makalenin hepsine ulaşabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı