Harddiskin Halıya Düşmesi Sorun Olur mu?

RisingSun123

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize merhaba, geçenlerde işlemci, RAM, HDD ve kasa sipariş ettim. Parçaları kasanın kutusuna koyduklarından HDD dibe gitmiş. İşlemci ve RAM'leri aldım ilk önce kutudan, HDD aşağıdaydı. Kutuyu ters çevirdim kasayı çıkarmak için, çıkartırken de HDD hafif bir şekilde halıya düştü. Çok yüksek mesafe değildi. Zaten o patlatılabilen naylon vardı üstünde. Herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Test edemiyorum sistem hazır olmadığı için, bilgilendirirseniz sevinirim.

Umarım bir sıkıntı çıkmaz. Genellikle harici diskler çok dayanıksızmış böyle düşme durumlarında. Sabit diskler böyle durumlara karşı sağlam yapılmıyor mu acaba?

Elbette daha dayanıklı olsunlar diye uğraşıyor firmalar ancak disk ve onu okuyan iğnesi çok hassas. Dikkatli olmak gerek. Titreyen zeminde bulunmaması gerek, bass kolonunun üstüne koymayın misal. Darbeden, titreşimden, sarsıntıdan etkilenmesin istiyorsanız SSD kullanırsınız. İçinde fiziksel bir mekanizma olmadığı için düştüğü zaman zarar görmez. Tabii çalışması için düşünce kırılmaması lazım. :)

Elbette daha dayanıklı olsunlar diye uğraşıyor firmalar ancak disk ve onu okuyan iğnesi çok hassas. Dikkatli olmak gerek. Titreyen zeminde bulunmaması gerek, bass kolonunun üstüne koymayın misal. Darbeden, titreşimden, sarsıntıdan etkilenmesin istiyorsanız SSD kullanırsınız. İçinde fiziksel bir mekanizma olmadığı için düştüğü zaman zarar görmez. Tabii çalışması için düşünce kırılmaması lazım. :)
HDD'ye gözüm gibi bakıyorum :D Kasayı bir yerden bir yere taşırken bile en ufak sarsıntı olmasın diye uğraşıyorum. Kişiliğimden dolayı biraz fazla takıntılıyım sanırım.

Yalnız birkaç sorum olacak size, SSD alacağım ve sistemi SSD'ye mi kursam yoksa sevdiğim oyunları ve programları sadece SSD'ye mi kursam diye düşünüyorum. SSD Samsung 850 Evo 240 GB olacak. Yeni aldığım 1 TB HDD, bir de fazladan 1 TB HDD bulunmakta elimde. Toplam 2 TB depolamam oluyor. İşletim sistemini SSD'ye kursam, diğer HDD'leri hangi amaçla kullanmamı önerirsin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Motor çalışıyorken bir yere çarpmak kafayı çizer, bu sorun olur. Ama çalışmıyorken çok sert darbe olmadığı için sorun olmaz. Olsa bile garantiye ver birebir değişir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı