Harflerin çıkaracağı sesler neye göre belirleniyor?

Zamanında ağızlarıyla çıkarabildikleri tüm sesleri deneyip yapmışlardır diye düşünüyorum bu sebeple yeni bir harf ortaya çıkaramıyoruz.
Yeni bir harf ortaya çıkartabiliyoruz ancak bunu neye göre diyoruz ki? Dairemsi bir şekile ben “höğh” dedim diyelim ama onun “höğh” sesi çıkaracağını nerden biliyoruz ki? Mesela aslında sen “gufyh” demek istiyorsun ona. Hangisi doğru ki?

Kelimelerin çoğu ya sesten türemiş ya da rastgele konulmuştur ancak yine ilgi çekici konu. Onu boş ver de insanların ismi neye göre konuluyor. Mesela birinin ismini rıfat koymuşlar ama aslında erdemlikmiş yani o neden rıfat mesela? Neye göre koydun bunu? Keyfine göre sallıyor.

Hocam ben daha "ğ"'yi hangi akıllı buldu diye dusunuyorum. Sen bana isim diyorsun. Oleceğim simdi nefes alamiyorum daraldim.

Yeni bir harf ortaya çıkartabiliyoruz ancak bunu neye göre diyoruz ki? Dairemsi bir şekile ben “höğh” dedim diyelim ama onun “höğh” sesi çıkaracağını nerden biliyoruz ki? Mesela aslında sen “gufyh” demek istiyorsun ona. Hangisi doğru ki?
Sen harf değil kelime söylüyorsun hocam

Hocam ben daha "ğ"'yi hangi akıllı buldu diye dusunuyorum. Sen bana isim diyorsun. Oleceğim simdi nefes alamiyorum daraldim.
Mesela Japonca veya Korecede falan daha baskın olarak anlaşılabilir dediğim şey. Sen rastgele 3-5 çizginin çıkaracağı sesin karşılığının o olduğunu nereden biliyorsun ki?

Sen harf değil kelime söylüyorsun hocam
Hayır dostum harfler de şekillerden oluşuyor zaten. Sen mesela “a”ya a diyorsun. Bende dairemsi şekili harf olarak kullanıp “höğh” sesi çıkartmak istiyorum. Yani aslında “höğh” değil ancak harf olarak ona tekabül ediyor benzetirsek.

Mesela Japonca veya Korecede falan daha baskın olarak anlaşılabilir dediğim şey. Sen rastgele 3-5 çizginin çıkaracağı sesin karşılığının o olduğunu nereden biliyorsun ki?

Hayır dostum harfler de şekillerden oluşuyor zaten. Sen mesela “a”ya a diyorsun. Bende dairemsi şekili harf olarak kullanıp “höğh” sesi çıkartmak istiyorum. Yani aslında “höğh” değil ancak harf olarak ona tekabül ediyor benzetirsek.
Mantıklı.

Renkler de çok garip geliyor bana, mesela ben gördüğüm şeye sarı diyorum sende gördüğün şeye sarı diyorsun ve ikimiz de sarı olduğunu ve aynı şeyi gördüğümüzü düşünüyoruz. Ama ya ben farklı renk sen farklı renk görüyorsan ve ikimiz de sarı dediğimiz için aynı şey sanıyorsak? Veya renk körleri doğru görüyorsa? İlk renge isim veren kişi renk körüyse mesela renk körleri değil bizler renk körü oluyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam biraz garip gelecek ama konudan bagimsiz olarak sanirim az once kan öksürdüm battaniyeme biraz kan sicradi ve bogazim yaniyor. Bunu niye buraya yazdim bilmiyorum bir kere daha oksurdum simdi ama kan daha az cikti ayrica oksururken göğsüm sıkısyo gibi hissediyorum. Bu arada cidden az once iki defa oksurdum ve ne yapacağımı bilmedegimden yazdim buraya.

Uyusam birsey olur mu?

1 saattir kotu hissediyodum birden oldu

İnternete bakiyomda ambulansa gerek var mi sadece 2 kere oksurdum
Yani tam olarak bir bilgim yok ancak bugün uyuyun yarın devam ederse hastaneye falan gidersiniz artık. İnternette ciddi sorunların habercisi olabilir falan demişler ancak boynum ağrıyor desen kanser olabilir diyorlar zaten.

Sanırım buldum ilgili yazıyı.

Ancak, diğer solunum sistemi hastalık bulguları (öksürük, balgam çıkarma, gece terlemesi, ateş, nefes darlığı gibi) ile birlikte ise, veya tek başına olsa bile, sigara içiyorsanız, tekrarlıyorsa, tek başına kırmızı kan geliyorsa, hiç gecikmeden bir Göğüs Hastalıkları Hekimi'ne başvurmalısınız.

Diye belirtilmiş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı