Harici Disk açılmıyor

Recel

Femtopat
Katılım
27 Eylül 2020
Mesajlar
3
Harici diskim dün gece çalışmasına rağmen şimdi hiçbir şekilde açılmıyor.


Aygıt yöneticisinden baktığımda şöyle gözüküyor
1601224785913.png


Ayrıca Bilgisayarımda şöyle gözüküyor
unknown.png


Diske virüs mü bulaşmıştır? Bulaştıysa dosyaları ve diski kurtarmanın herhangi bir yolu var mı?
 
Disk yönetiminden fotoğrafını paylaşın. Disk biçimlendirme istiyor gibi. Recuva ile verilerinizi kurtarabilirsiniz. Bir de HDD Sentinel ile sağlık durumunu paylaşabilir misiniz?
 
Bu durumlarda harici diski kasanın içine takıp verilerimi yedekledikten sonra tekrar harici olarak bağlayıp biçimlendiriyordum. Harici olarak biçimlendirmek işe yaramazsa kasadayken biçimlendiriyordum. Sizin imkanınız varsa bir kasaya bağlayıp bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.
 
Diskte işinize yarayan bir şey yoksa formatlayın açılır o.
Cmd de chkdsk/r X:

X hasarlı dediğimiz sürücü ismi, ve beklemeye alıyoruz yakın bir zaman sonra işlem bittikten sonra sorunsuz açılması gerekir, böyle düzelebilir.
 
Son düzenleme:
Disk yönetiminden fotoğrafını paylaşın. Disk biçimlendirme istiyor gibi. Recuva ile verilerinizi kurtarabilirsiniz. Bir de HDD Sentinel ile sağlık durumunu paylaşabilir misiniz?
Harici diski taktığımda dosya yönetimi açılmıyor pencere donup kalıyor. Aynı şekilde HDD Sentinel'de. Hatta HDD Sentinel başta açılmadı diski çıkardığımda bir anda açıldı
 
Bence de sözde tamircilere emanet etmeyin güzelim eşyalarınızı.
Olmadık sorunları olur eder cihazınızla baş başa kalabilirsiniz.
Sata portuna takamam diyorsanız başka bir harici disk kutusuna takabilirsiniz.
Ya da TV'niz yerel ağ paylaşımını destekliyorsa diski TV'ye bağlayın, büyük ihtimalle görecektir dosyaları. Daha sonra bilgisayarınızdan dosyalarınızı çekebilirsiniz. Daha daha sonra televizyondan biçimlendirme yapabilirsiniz.
Aslında bu duruma çözüm çok.
Otg kablosuyla telefona/tablete bağlayıp (Harici güç vermeniz gerekebilir. Yani harici güç verebileceğiniz bir kabloya ihtiyacınız var. Kendiniz de yapabilirsiniz ama elinizin yatkın olması lazım.) Dosyaları yerel ağda paylaşıp TV'de anlattığım gibi bilgisayarınıza çekebilirsiniz.
Çözüm çok :D
 

Geri
Yukarı