Harici diske Linux Mint kurulur mu?

Last Avenger

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Elimde böyle bir taşınabilir disk var. Bu diskin içerisine Linux Mint kurup sağlıklı bir şekilde çalıştırabilir miyim? Diski yanımda taşıyarak istediğim bilgisayarda kendi işletim sistemime ve dosyalarıma ulaşmak istiyorum. Bir nevi taşınabilir bilgisayar, taşınabilir işletim sistemi ama depolaması dahil. Böyle bir şey mümkün müdür?

Slax'ın içinde "modules" klasörüne dosya saklayabiliyorduk. Küçük dosyalarla bir deneyin bakalım.
Şuan 240 GB SSD var pc'de. Depolama sıkıntım olduğu için Windows yanına Linux kuramıyorum. Alternatif bir yolu var mıdır?
GNU/Linux kullanımı için 20GB rahat yeter. O kadar da mı ayiramiyorsunuz?

Şuan 240 GB SSD var pc'de. Depolama sıkıntım olduğu için Windows yanına Linux kuramıyorum. Alternatif bir yolu var mıdır?
O taşınabilir diske kurun işte. Diske kurulmaz demedim. Diske kurulur ama başka bir bilgisayara taktığında belki sürücü sorunu olabilir dedim.

Diske kurulur ama başka bir bilgisayara taktığında belki sürücü sorunu olabilir dedim.

Başka diske takıldığında, özel bir sürücü yapılandırması yoksa sorun olmaz. Aynı çalışan USB medyanın kurulmuş hali gibi kullanılabilir. Linux'ta sürücüler özel bir alias sistemi ve udev yapılandırmaları ile etkinleşir. Bu da sisteme göre farklı sürülerin etkinleşebilmesini sağlar.
20GB depolama ayırsam SSD'den Linux'u sıkıntı çekmeden kullanabilir miyim?

Yer varsa 35- 40 GB. alan ayırın.

Başka diske takıldığında, özel bir sürücü yapılandırması yoksa sorun olmaz. Aynı çalışan USB medyanın kurulmuş hali gibi kullanılabilir. Linux'ta sürücüler özel bir alias sistemi ve udev yapılandırmaları ile etkinleşir. Bu da sisteme göre farklı sürülerin etkinleşebilmesini sağlar.

Yer varsa 35- 40 GB. alan ayırın.
Yer ayıramıyorum maalesef mecbur harici diske muhtaç kalıyorum. Dediğiniz sisteme göre harici diske kurabilirim değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı