Harici diskin kabını değiştirmek garantiyi yakar mı?

Orhan Aydoğdu

Hectopat
Katılım
4 Şubat 2012
Mesajlar
26
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Yazılım
Bundan 1 yıl önce CH94 500 GB Adata harici disk aldım. Aldıktan 2 gün sonra dış kabını değiştirdim, çünkü tipim değildi. Şimdi üzerinden 1 yıl geçti. Dün harici diskimi PC'me bağladım. Verilerin yarısını okumuyordu. Bazen de biçimlendir hatası veriyrdu..
Bad sector taraması yaptım, %65 70 gibi bad sector çıktı. Şimdi garantisi devam etmekte ama kabını değiştirdim diye garanti dışı bırakırlar mı? Garantiyi kabına mı yoksa hariciye mi veriyorlar?
 
Dediğim gibi bilemem. Ama sanmıyorum yani mantıken dış plakadan bir şey yapamazlar. Ama HDD'lerin tamir gibi bir durumu olmuyor. O yüzden sana yenisini cüzi bir miktar karşılığı yenisini vermeyi teklif edebilirler.
 
Diskiniz artık garanti dışıdır. Zaten verileri kurtarmanız da mümkün değil. Şirket şöyle diyebilir: "Kullandığımız kutu darbelere dayanıklıydı. Diski darbelere dayanıklı olmayan kutuya koydunuz, disk bozuldu." Garantiye yollayarak vakit kaybetmeyin derim...
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı