Harici hard diskte kaybolan bölüm nasıl geri getirilir?

Cate4

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Windows 10 yüklemek için bir USB belleğe ihtiyacım vardı, ancak elimde uygun bir USB yoktu. Nasılsa yeterince alan var diye harici HDD'mi kullanmaya karar verdim ve Windows'un Medya Oluşturma Aracı'yla işlemi başlattım.

İşlem tamamlandıktan sonra HDD'yi bilgisayara taktığımda, sürücü adı değişmiş ve adı "ESD-USB" olmuştu. Boyutu da 500GB yerine 32 GB olarak görünüyordu. Disk yönetimi'ni kontrol ettiğimde, 32 GB'lık bir FAT32 bölümü olduğunu, geri kalan 433GB'lık alanın ise "ayrılmamış" olarak göründüğünü fark ettim.

Testdisk programında harici hard diskime baktığımda ise 500GB'ın 465GB kadarının dolu olduğunu gördüm, yani disk tamamen silinmemiş, sadece bir şekilde kaybolmuş.

Verilerin tamamen silinip silinmediğini anlamak ve bölümü geri getirmek için testdisk kullanarak tarama yapıyorum. Şu an quick Search işlemi devam ediyor, ancak oldukça uzun sürüyor. Daha önce böyle bir sorun yaşayan veya verilerimi nasıl kurtarabileceğim konusunda bilgisi olan var mı? Eski bölümü geri getirebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hdd olduğu için işlem uzun sürüyor. Recuva yazılımı da yardımcı olur hem Türkçe hemde ücretsiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…