Harici HDD gözükmüyor

Yer
Kaer Morhen
Merhabalar, Laptop HDD'sini harici olarak dönüştürücü yardımı ile PC'ye bağladım. Bağlantı sonucunda HDD görünüyor ancak sadece 500mb olarak görünüyor. Normalde 500GB alanı var.
Ekstradan içerisinde Linux Mint ve Windows 10 yüklü. PC ise Windows 10. İnternette araştırdım biraz bir driver yardımıyla bu iş çözülebiliyormuş ama maalesef Windows 10 ile uyumlu bir şey bulamadım.
Yardımcı olabilecek birisi var mı acaba? Teşekkürler.

Disk yönetimi içeriği bu şekilde. Üst kısımdakilere sağ tıklayınca harf eklenmiyor. Nasıl yapabilirim?

Son düzenleme:
Hocam sürekli kullanım sağlamak istiyorum ama içindekilerin de silinmesini istemem tabi. 110-115GB alan dolu. HDD 500GB geri kalanı bana gayet yeter. Dosyaları silmeden formatını değiştirmemin bir yolu yok mu? Sanırsam NTFS tipine çevirmem gerek.

Eki Görüntüle 1714995

Explore ye basarsanız içini görebilirsiniz.
Explore sadece NTFS yazanlarda çıkıyor, Ext4 ve Ext 2 yazanlarda çıkmıyor maalesef.

Hali hazırda harddisk parça parça, yani 500gb 150gb çıkarıp kalan 350yi kullancağınız bir disk olmaz.
Windowstan direkt o disklere erişemezsin.
tarzı bir uygulama ile içine erişebilir dosya kopyalayabilirsin. gezgin gibi kullanabilirsin ama normal şekilde Harici disk olarak kullanmak istiyorsan formatlaman lazım.
Bu arada, Partitionun üzerine gelince Ext2 to NTFS /FAT32 gibi bişey çıkıyor mu?

O zaman içindeki herşeyi siler. Gördüğüm kadarıyla EXT4 yazan yerde 118gblik part var ve içinde pek veri yok. İçini kontrol edin. sizin için önemli dosyalar yoksa, orayı ntfs olarak formatlayabilir ve normal şekilde kullanabilirsiniz.

Tamamdır hocam teşekkür ederim desteğiniz için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…