Harici HDD Oyun Oynatır mı?

Oynatır, bir keresinde denemiştim. Performans olarak sıradan bir HDD ile aynı görevi görüyor. Yükleme süresinin uzun ve ya kısa olduğunu 3.0 USB portundan kendin deneyebilirsin. CS:GO da test ettim, 8 yıllık HDD ile bir fark göremedim, tabii o zaman 2.0 USB ile denemiştim.
 
Eğer dizüstü bilgisayarda oynayacaksanız, denemeyin bile. USB portu da biraz gevşek ise aklınızın ucundan bile geçirmeyin. CS:GO indirirken defalarca kez yanlışlıkla çıktı. 1 TB harici HDD'mi şuan dona dona kullanıyorum. İçinde 600 GB veri var, nasıl başka bir yere aktaracağımı kara kara düşünüyorum şuanda.
Laptop da hiç oyun oynamadım herhalde oynamam da şahsen pek konforlu bulmuyorum. 😜
 
1,5 yıldır harici HDD ile oyunları oynuyorum. Bu zamana kadar sıkıntı yaşamadım, hâlâ tak çalıştır olarak kullanmaktayım. Şu an yüklü oyunlar ise;

• Sniper Ghost Warrior 3
• Witcher serisi
• Far Cry Primal
• Far Cry 4
• PES 2020
• Age of Empires II: DE
• ETS 2

Ama benimde tavsiyem SSD hızından faydalanmak istediğin oyunları SSD'ye kur. Mesela ben GTA V ve CS:GO'yu SSD'de kullanıyorum.
Hocam selamlar, ben ETS 2 oynuyorum. Fakat mod klasörüm o kadar arttı ki (12 gb), C sürücüsünü kapladı. C'de zaten 15 gb lik yerim vardı. Bu mod klasörünü D'ye ya da harici HDD'ye atarak oynayabilir miyim? Tavsiyelerin için şimdiden teşekkürler.
 
Hocam selamlar, ben ETS 2 oynuyorum. Fakat mod klasörüm o kadar arttı ki (12 gb), C sürücüsünü kapladı. C'de zaten 15 gb lik yerim vardı. Bu mod klasörünü D'ye ya da harici HDD'ye atarak oynayabilir miyim? Tavsiyelerin için şimdiden teşekkürler.
ETS 2 oyunu mod klasörünü Belgelerim dışında D'de görmesi gerek. Benim bildiğim manuel olarak Belgelerim>Mod kısmında bulunuyor. Bu mod kısmı belgelerimden D'ye nasıl taşınır bilmiyorum fakat taşıyabilirseniz sorun olmadan oynayabilirsiniz.
 
GTA 5 sağlıklı bir HDD ile 3.0 porta bağlanınca gayet sorunsuz oynanıyor
Harici HDD'nin oyun oynattığını biliyordum da aslında sorun yaşayıp yaşamayacağımı öğrenmek istemiştim. Nitekim konu biraz eski ancak yazdığınız için belirteyim; uzun süre kullanımda disk amacı depolama olduğu ve amacı dışı kullanıldığı için ömrünü olması gerekenden çok daha kısa bir hale getiriyor. Sonradan başka HDD aldım sağlığı düştüğü için (sorunu şimdi net hatırlamıyorum) şuan depolama aracı olarak kullanıyorum. Tekrar test yaptığım da hata yüzdesi de düşmüştü. Kısaca; harici HDD oyun oynatıyor da pek sağlıklı olmuyor. Tabi bunun için özel alırsanız (Samsung T5 SSD gibi) başka, ben elimdekini denemiştim.
 
Harici HDD'nin oyun oynattığını biliyordum da aslında sorun yaşayıp yaşamayacağımı öğrenmek istemiştim. Nitekim konu biraz eski ancak yazdığınız için belirteyim; uzun süre kullanımda disk amacı depolama olduğu ve amacı dışı kullanıldığı için ömrünü olması gerekenden çok daha kısa bir hale getiriyor. Sonradan başka HDD aldım sağlığı düştüğü için (sorunu şimdi net hatırlamıyorum) şu an depolama aracı olarak kullanıyorum. Tekrar test yaptığım da hata yüzdesi de düşmüştü. Kısaca; harici HDD oyun oynatıyor da pek sağlıklı olmuyor. Tabii bunun için özel alırsanız (Samsung T5 SSD gibi) başka, ben elimdekini denemiştim.

USB ile bağlanan disk dahili bağlanan diskten daha uzun dayanıyor diye biliyorum, aktarım hızı düşse de bazı oyunlarda bu gözle farkedilmeyecek kadar az oluyor ve benim gözlemimle GTA 5 gibi özellikle SSD istemeyen oyunlar (eski, yeni) uzun süre oynanabiliyor. Toshiba bile gayet yeterli oyun için
 
Konu açılalı olmuş bayağı ama şu an deneyen biri olarak 3.0'da olsa asla normal 7200 rpm'lik hdd performansının bile yarısını vermiyor. Oyunlarda ciddi drop yiyorum, fps 0'a düşüyor. Saniyelik şeyler ama hoş değil. Tabii bütün bunlar, aynı zamanda hdd'ye veri aktarılırken oluyor. Eğer veri aktarmıyosanız sadece yükleme hızı problem, çok nadir de drop. Mesela Flight Simulator'de oyuna başlamak rahat 10 dk.
 

Geri
Yukarı