Harici HDD takınca bilgisayar donuyor ve çalışmıyor

LazDrovya

Megapat
Merhaba,
Bilgisayarıma format atmadan önce yedeklerimi harici harddiskime aldım ve bilgisayarımı formatladım. Daha sonra yedeklerimi tekrar bilgisayarıma almak için harici hard diski bağladım fakat harici HDD'yi görmedi. Görmemekle kalmayıp bilgisayar hariciyi çıkartana kadar donuyor ve hiçbir işlem yaptırmıyor. Hard disk önemli değil fakat içindeki belgeleri almalıyım. Yardımcı olabilecek olan var mı?

Merhaba,
Bilgisayarıma format atmadan önce yedeklerimi harici harddiskime aldım ve bilgisayarımı formatladım. Daha sonra yedeklerimi tekrar bilgisayarıma almak için harici hard diski bağladım fakat harici HDD'yi görmedi. Görmemekle kalmayıp bilgisayar hariciyi çıkartana kadar donuyor ve hiçbir işlem yaptırmıyor. Hard disk önemli değil fakat içindeki belgeleri almalıyım. Yardımcı olabilecek olan var mı?

Format sonrası Chipset sürücüsünü kurdunuz mu?

Diski okuyamadığı için oluyor. Bağlantı yaptığınız kablo, taktığınız usb soketi ya da diskiniz zarar görmüş olabilir.

Harddiski harici kutusundan çıkartıp bilgisayara taktım, harici olarak başka bir bilgisayarda da denedim, sonuç aynı. Arada bir tık tık diye ses de çıkartıyor. Bilgisayarıma girince orada görünüyor fakat tıkladığımda uzun bir süre donduktan sonra partition hatası veriyor. Veri kurtarma işi yapan firmalarla görüştüm, kapıyı 200-300$ dan açıyorlar. Benim nasıl çözebileceğime dair önerisi olan yok mu?

Sorunu çözdüm. Diskinternals programı ile 18 saatlik bir tarama sonucu verilerimi aldım. Bozulan harddiski de çöpe attım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı