Harici ses kartına gerek var mı?

Makaleler
3
Öncelikle ses kartı almayı düşünüyordum malum kulaklığımın ses kartı aslında yok bir önceki kulaklığımdan creativenin harici USB ses kartı var. Kulaklığım da onu kullanıyorum. Kulaklığım da Steelseries Siberia V2 yani kendi ses kartı mevcut değil.

Anakart olarak da MSI B250M PRO-VD mevcut. Gelelim konumuzun sebebine ben müzik aşığı bir insanım aynı zamanda da oyun oynayan bir insan LOL, PUBG, Witcher 3 vb. oyunlar oynuyorum. Müzikte de bassı seviyorum kaliteyi seviyorum. Kulaklığımın deri kısımları yırtılmaya başladı biraz takıntılı olduğum için acaba kulaklık mı alsam diye düşünüyorum malum birazda eski kulaklık ama bass'ını seviyorum. Şimdi aklımda 3 soru var.
  • Anakartımın ses çıkışı mı daha iyi yoksa harici USB (Creative THX) mi daha iyi.
  • Kaliteyi sevdiğim için ses kartı almayı düşünüyorum acaba ses kartı mı almalıyım yoksa gereksiz deyip kulaklık mı? 1000 TL'ye kadar 2 model falan baktım. Örnek; Asus Strix Raid DLX ve Creative Sound Blaster ZX
  • Yoksa USB ses kartına sahip yeni bir kaliteli kulaklık mı alsam? Örnek Steelseries Pro gibi bir kulaklık.
Bütçeye gelince maximum 1500 TL'ye kadar çıkabilirim daha ucuz olursa hayır demem ama kalite benim için öncelik.. Kulaklık olacaksa eğer müzik ve oyun için olmalı öncelik müzik ama BASS'ı güzel olmalı seviyorum. Ses kartı al derseniz de dediğim gibi öneri istiyorum. Şimdiden teşekkürler saygılarla.

Aynen öyle bende Sn-Rw1 kullanıyorum ses ve mikrofon kalitesi çok güzel.

Bu Forum'da Snopy öneren kişiyi ilk defa görüyorum. Kime sorsam Snopy alınmaz diyorlar.

Ses kartları hakkında bilginiz var ise küçük bir soru sorabilir miyim?

Bu forum'da Snopy öneren kişiyi ilk defa görüyorum. Kime sorsam Snopy alınmaz diyorlar.
Üzerinde sadece Snopy yazsa şahsen bende tercih etmem ama Rampage markası altında olunca güvene biliyorum. Rampage ürünleri uygun ve kalitesi tatmin edici oluyor. Benim Sn-Rw1 ilk günkü gibi duruyor herhangi bir yıpranma dahi olmadı. Ben g230 almıştım. Onu da herkes önermişti ama hiçbir özelliği yoktu ne yazılı desteği ne ergonomi. Kulaklık 1 kere halının üstüne düştü sol sürücüsü bozuldu. Herhangi bir garanti desteği de vermediler. Uzun zamandır Rampage Sn-Rw1 kullanıyorum çok memnunum.

Ben ALC 1150'den 200 liralık Xonar DGX'e geçiş yaptım ve farkını fazla hissedemedim diyebilirim. Açıkçası hissettiğim tek fark ses yongasını statik sesden daha iyi yalıttığı için daha temiz bir ses alıyorum. Sizde ALC1150'den daha alt bir model olan ALC887 bulunuyor. Ses kartları basit olarak DAC ( Digital to Analog Converter ) ve Amplifikatör'den oluşuyor. Ses konusunda external > internal. Zaten burada ses kalitesini yükselten ana bileşen DAC.

• Internal ses kartları genelde kasanın içindeki statik gürültü olduğu için External ses kartları veya DAC/AMP'lar kadar iyi yalıtamıyorlar.
  • Sürücüleri fazlasıyla eski oluyor.
  • External kartlar daha mobil, USB girişi olan her cihazla kullanabiliyorsunuz. (Macbook, Laptop vb.
1500 TL fazlasıyla yüksek ve gayet yeterli bir rakam.

İşinizi fazlasıyla görür, yukarıdaki arkadaşların dediklerine kulak asmayın. Snopy, Everest, Trust gibi markalardan uzak durun.

Ses kartına gerek yoksa, ekran kartına da gerek yok.

Mesela GTX 1080 alacak para var ama GT 1030 kullanmaya devam etmek gibi. Ses kartının önemi "gösterilemediği" için gözden kaçıyor. Bire'bir deneyimleyince vazgeçilmez olduğu anlaşılıyor.

Ben de ses kartı almaktansa üstünde Soundblaster ses yongası olan bir anakart tercih ettim. Anakart Z170X Gaming 7. İlk kulaklığı takıp müzik dinlediğimde kalitesi çok şaşırtmıştı beni.

Herkese öneriler için teşekkür ederim, 1500 max limit gibi bir seçenekte snopy gibi bir öneriye şaşırdım açıkça..
Bir yandan oyun oynayacağım için o kulaklık kötü olmaz mı?
Bir de amplifier kullanmadım daha önce nasıl bir şey ve türkiye içinden satın alım olursa daha iyi olur, amazon, aliexpress gibi yerler kullanmadım zorluk çekmek istemem.
Bu arada masaüstü kullanıyorum.
Ben de ses kartı almaktansa üstünde Soundblaster ses yongası olan bir anakart tercih ettim. Anakart Z170X Gaming 7. İlk kulaklığı takıp müzik dinlediğimde kalitesi çok şaşırtmıştı beni.
Anakart'ı malum değişemeyeceğime göre, müzik benim için çok önemli ondan dolayı 1000-1500 TL'yi gözden çıkarıp bir ses kartı veya kulaklık almayı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…