Harita üstü tarih oyunu önerisi

Woaax

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar hem coğrafyam gelişsin hem de tarihim gelişsin diye bir oyun arıyorum. Harita üstü olsa daha iyi olur Age of History gibi. Hiç oynamadım bu tarz bir oyun kolay, karmaşık olmayan oyun önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Age of tarzi oyunlardan tarihi ve cografyayi pek ogrenemezsin. EU4, HOI4, CK 3, Victoria 3 gibi oyunlardan pek cok sey ogrenebilirsin ama bunlarin da ogrenme esikleri zor, kolay oyunlar degil. Age of History II ile baslayabilirsin.

Merhaba arkadaşlar hem coğrafyam gelişsin hem de tarihim gelişsin diye bir oyun arıyorum. Harita üstü olsa daha iyi olur Age of History gibi. Hiç oynamadım bu tarz bir oyun kolay, karmaşık olmayan oyun önerilerinizi bekliyorum.

Hearts of Iron IV ve Crusader Kings III şu an bu tarzda en çok oynadığım iki oyun. EU 4 de var ama bence sana bu iki oyuna göre daha karmaşık gelebilir ona daha sonra bakarsın.
Oyunları daha hızlı öğrenmek için de birkaç oynanış videosu vs. izlemeni tavsiye ederim.

Yani eğlence için oynaman lazım daha çok. Tarih öğreneyim dersen pek yararı olmaz. Tabii yine öğrenirsin ama dersini dinlemek varken pek mantıklı değil. HOI4 gibi oyunlarda sizin seçimleriniz önemli. Kendi tarihinizi kendiniz yazıyorsunuz desem yeridir. Ülkelerin coğrafi konumlarını öğrenmekte işinize yarar sadece.

Age Of History 3 'den devam edebilirsiniz, sistemi daha gerçekçi ve hem çok fazla senaryosu olan tek oyun.
Hearts of Iron IV ve EU4 sektörünün en iyisi ve güzel oynanış mekaniğine sahip ama hepsi sadece belirli yıllarda geçiyor. Mesela HOI4 sadece 2. Dünya Savaşı senaryosuna sahip.

Yani eğlence için oynaman lazım daha çok. Tarih öğreneyim dersen pek yararı olmaz. Tabii yine öğrenirsin ama dersini dinlemek varken pek mantıklı değil. HOI4 gibi oyunlarda sizin seçimleriniz önemli. Kendi tarihinizi kendiniz yazıyorsunuz desem yeridir. Ülkelerin coğrafi konumlarını öğrenmekte işinize yarar sadece.

Tam tersi aslinda tarih su yilda su olmusun yani sira hanedanlari, impartorluklari, kralliklari, bunlarin nasil yonetildigi, ekonominin nasil saglandigi, nufusun onemi, ic - dis iliskilerin idaresi ve lojistik gibi pek cok dinamigi iceriyor. Hangi yilda neyin oldugundan ziyade bu olaylarin nasil oldugunu anlamak daha onemli. Paradox oyunlari da bunu yapiyor. CK 3 oynarsan feodal kralliklarin nasil idare edildigini, hanedanlik iliskilerini, ulke ici yonetimi vs. cok daha iyi anliyorsun. EU4 - HOI4 oynarsan devletler arasi iliskileri, savas stratejilerini, savasin gerektirdigi ekonomik ve lojistik zorluklari, hangi ekonomik gelismenin hangi donemde oldugu vb. gibi dinamikleri anliyorsun. Vic 3'de keze yine devletler arasi diplomatik iliskiler, ekonomi yonetimi, siyasi partilerin dinamiklerini anliyorsun. Bunlari ne yazik ki derslerden ogrenemiyorsun.

Eskiden oynadığım Supremacy 1914 diye bir oyun vardı. Tarih konusunda bir şey katmaz ama coğrafyada yardımcı olabilir. Tarayıcı üzerinden veya mobilden oynayabilirsiniz.

1.Dünya Savaşı'ndaki taraflardan ülke seçip çevrimiçi olarak oynuyorsunuz ama isterseniz farklı oyun odalarında kendi oluşturduğunuz senaryoya ve oynanış şekline göre de harita açabiliyorsunuz.

Diğer oyuncularla ittifak kurup arkadan iş çevirmek çok keyifli oluyordu. Şu an ne kadar aktif oyuncusu var bilemiyorum ama ücretsiz oyun olduğu için isterseniz bir göz atabilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı