Harp okullarında ne kadar harçlık veriliyor?

Omzundaki çizgi arttıkça aldığın harçlıkta artıyor, devlet defter, kıyafetine kadar her şeyini karşılıyor ve bunca masraf yapıyor ayrıyeten bunun üstüne harçlıkta veriyor bunca şeye karşın en kötü asgari ücret verilsin ne demek? Elbette ki sosyal hayatın çok fazla olmayacak, bir de bunun için bırakabilirim yazmışsın, bırak hayali olan girsin kardeşim, bu işi şaka mı sanıyorsun sen?

Üstat 5 sene okuyorsun alışmadığın şartlar altına giriyorsun bilmediğin anlamadığın yere gitmenin ne anlamı var emin ol ki asker olmayı en çok ben istiyorumdur sen rahatta kal.

Üstat 5 sene okuyorsun alışmadığın şartlar altına giriyorsun bilmediğin anlamadığın yere gitmenin ne anlamı var emin ol ki asker olmayı en çok ben istiyorumdur sen rahatta kal.
Bilmediğin anlamadığın yere gitmenin ne anlamı mı var? Ne kadar asker olmak istediğini çok güzel özetledin ee devlet donuna kadar sana 5 yıl bakacak ve sana bütün herşeyini verecek üstüne üstlük 5 yıl boyunca cebine parada koyacak ama sen minnet etmen gereken yerde sırf şunun için bile bırakırım diyeceksin, okul 5 yıl diyorsun da kimse kimseyi 5 yıl zorla okutmuyor, bari bırakta o okula yıllarını verip hakkıyla hakedenler girsin.
H.Okulu puanlarının düşürülmesi ve As.Liselerin kapatılması büyük bir hataydı…

Üstat devlet karşılıyor doğru ama sonuçta başka şehre gidiyoruz cumartesi pazar tatilimiz var onda da çıkıp eğlenmek lazım hayatımızdan 5 sene veriyoruz sonuçta ayrıca normal üniversite gibi değil çok sıkı disiplin ile öğrenim göreceğiz her insanın yapabileceği bir şey değil. Çoğu kişi intibak da bırakıyormuş zaten kısaca giriş var çıkış yok harp okullarında. Benim için okeydir ama verilen harçlığı hiç yoktan 17k yapmaları lazım. Tabii bizim elimizde olan bir şey değil.

Hayatından 5 yıl vermiyorsun bütün hayatını veriyorsun. Bazı meslekler vardır hayatın o olur. Askerlikte böyle bir iş sen bu şartları beğenmiyorsan sınır dışı görevlendirmede napacaksın?

Hafta sonu tatilin şehirde yakın akraban varsa olur onun dışında cumartesi, pazar 8-17 (saatler farklı olabilir) çarşı iznin oluyor.

Hahahah birader boş konuşma dön bu işten asker olmayı istiyorsan tabiri caizse köpek gibi sürünsende o okulu okursun beyefendi hafta sonu capuccino içmek istiyor bak hele ayrıca eğlenmek hakkın falan değil hafta sonu alacaksın kitabını okuycaksın antrenman yapacaksın ders çalışcaksın büyük ihtimalle çok başarısısız ve üşengeç birisin tek kurtuluş yolu olarak nasıl vardın bu kanıya bilmiyorum ama askerliği görüyosun. Özetle gerçek bir Türk subayı sosyal hayat part tıme çalışmak hafta sonu kahve içmek gibi şeyler düşünmez sen mezun olduğumda terörü nasıl bitirebilirim onu düşünmeye bak.

Hahahah birader boş konuşma dön bu işten asker olmayı istiyorsan tabiri caizse köpek gibi sürünsende o okulu okursun beyefendi hafta sonu capuccino içmek istiyor bak hele ayrıca eğlenmek hakkın falan değil hafta sonu alacaksın kitabını okuycaksın antrenman yapacaksın ders çalışcaksın büyük ihtimalle çok başarısısız ve üşengeç birisin tek kurtuluş yolu olarak nasıl vardın bu kanıya bilmiyorum ama askerliği görüyosun. Özetle gerçek bir Türk subayı sosyal hayat part tıme çalışmak hafta sonu kahve içmek gibi şeyler düşünmez sen mezun olduğumda terörü nasıl bitirebilirim onu düşünmeye bak.
Ağzına sağlık hocam. Ben ilk duyduğumda harçlığa bile şaşırmıştım paşam asgari ücret istiyor. Rahatına düşkün insanların gidebileceği bir yer değil orası

Geri
Yukarı