Hastalanmamızın soğuk ile hiçbir ilgisi yok mu?

Makaleler
5
Aşağıdaki videoda hastalanmamızın soğukla hiçbir ilgisi olmadığı söyleniyor. Yani soğuk şeyler içmek veya soğukta kalmak hasta olmamıza sebep olmazmış. Bu nasıl mümkün olabilir? Ben kendimi bildim bileli bunun tersini biliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soğukta vücut ısımız düşer bu da organizmanın fonksiyonlarını düzgün yapamamasına neden olur ve bu durum patojenlerin işine gelir.

Aşağıdaki videoda hastalanmamızın soğukla hiçbir ilgisi olmadığı söyleniyor. Yani soğuk şeyler içmek veya soğukta kalmak hasta olmamıza sebep olmazmış. Bu nasıl mümkün olabilir? Ben kendimi bildim bileli bunun tersini biliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu izlemedim ama o gerçek. Ruslar ya da Norveçliler de çok soğukta yaşarlar. Hatta Ortodoks Hristiyanlar kış olunca buzu kırıp içinde yüzerler ama hasta falan olmazlar.

Hastalık için en başta dışarıdan hastalık yapıcı virüsün bulaşması lazım. Yani grip, nezle, korona gibi virüsle yayılan solunum yolu hastalığının bir taşıyıcısı olması gerek.

Geçmiş yüzyıllarda yüz milyonları öldüren veba ve kolera gibi bakteri kaynaklı hastalığın da yine bulaş kaynağı olması şart.

Hastalık yapıcı virüsler ya da bakteriler kendiliğinden var olmaz.

Bizim hastalanmamız ise tamamen bağışıklık denen vücut savunmamızın yerinde olup olmadığına bağlı. Başka bir nedeni yok.

Bunun için de en başta D vitamini seviyeniz yüksek olacak, o olmazsa olmaz koşul.
Sonra da demir eksikliği yani kansızlık yaşamayacaksınız.
Ve son olarak da çinko başta diğer mineraller ve hayati B vitaminleriniz yeterli düzeyde olacak, ki vücut hastalıkla karşılaştığında çok hızlı yanıt versin ve virüs ya da bakteri yayılıp hastalığı başlatmasın.

Özetle görüldüğü gibi yaz olsun, kış olsun cereyanda kalmak, soğuk su içmek, ıslak saçla dışarı çıkmak vs hastalığın nedeni değildir. Hastalık çevrede olacak, kapacaksınız ve vücut da o sırada güçsüz olacak, sonuçta tepki vermekte geç kalacak.

O yüzden bazı insanlar, özellikle zayıf olanlar ya da şeker hastaları, hiç güneşe çıkmayanlar ve solgun benizliler vs çok sık hasta olurken;
Yüzü al al, kilosu normal, köyde/çiftlikte/deniz kıyısında çalışan, iyi ve dengeli beslenen, sağlığı bozan kötü alışkanlığı olmayan ve hep güneş gören kişiler hiç hasta olmazlar.

Ne diyelim geçmiş olsun.
Yanında duvar falan varsa yastık koy duvara, üzerine de bir tane yorgan ört, soğuğa karşı yardımcı olur.

Sağ olun :)
Ayrıca bende söylemek istiyorum ne zaman başıma gelse 1 yemek kaşığı ekşi içerim, işime okuluma giderim.
Bende çok işe yarıyor eğer başına gelen olursa denesin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı