Hat değerleri nasıl?

Neden sorun olacak ki? Benimki dışarıda bir sorun olmadı. Kopmadığı sürece problem olmaz.

Kopmalar bugün de oldu, modem ışıkları yanıyor, internet bağlı ama internete girmiyordu, kabloları çıkarıp falan taktım düzelttim, dokununca falan herhalde kopma oluyor, artık en son çare olarak elektrikçiyi çağırıp prize vs. baktırmak olacak, yapacak bir şey yok.
 
Prizde olduğunu düşünüyorum dediğim gibi hat zayıflama değerleriniz çok yüksek bina içi tesisatta problem var. Dediğim gibi arıza kaydı yazdırın ekipler geldiğinde yeni kablo çekmelerini rica edin. Eğer yine düzelmezse bizzat yaşadım çünkü Hat değerleri düşüp yükseliyordu her saniye. Sorunun saha dolabında olduğunu söyledim defalarca gelenler dolapta arıza yok diyorlardı. En son bi arkadaş geldi sağolsun dolaba baktı arızalı dedi başka dolaba aktarıp yeni port verdi bütün problemler çözüldü. İşi bilen insana denk gelmekte çok önemli.
 
Prizde olduğunu düşünüyorum dediğim gibi hat zayıflama değerleriniz çok yüksek bina içi tesisatta problem var. Dediğim gibi arıza kaydı yazdırın ekipler geldiğinde yeni kablo çekmelerini rica edin. Eğer yine düzelmezse bizzat yaşadım çünkü hat değerleri düşüp yükseliyordu her saniye. Sorunun saha dolabında olduğunu söyledim defalarca gelenler dolapta arıza yok diyorlardı. En son bir arkadaş geldi sağ olsun dolaba baktı arızalı dedi başka dolaba aktarıp yeni port verdi bütün problemler çözüldü. İşi bilen insana denk gelmekte çok önemli.

Bana denk gelen adamlar geldi aşağıda apartman girişinde bir şeyler yaptılar sonra ne bilgi verdiler ne bir şey dediler ne geri dönüş yaptılar, gittiler, gidiş o gidiş.
En kısa sürede elektrikçi çağırıp bir prizleri kontrol ettireceğim, ona göre artık sonuçları da buraya aktarırım, yeni hat değerlerini de atarım.
Bir de yeni kablo çekme işlemi nasıl oluyor? Ne kadar bir ücret öderim tahminen?
 
Teknik servisi çağırırsanız Türk Telekom ise ödemezsiniz. Kendiniz çektirmeye kalkarsanız ödersiniz. Arıza kaydı yazdırın kesildiği zaman. İç tesisat sıkıntılı bana ankastreden yeni kablo çekermisiniz diyin. Kapıdan, Camdan müsait bi yerden içeri alırsınız kabloyu hepsini hallediyorlar.
 
Teknik servisi çağırırsanız Türk Telekom ise ödemezsiniz. Kendiniz çektirmeye kalkarsanız ödersiniz. Arıza kaydı yazdırın kesildiği zaman. İç tesisat sıkıntılı bana ankastreden yeni kablo çeker misiniz deyin. Kapıdan, camdan müsait bir yerden içeri alırsınız kabloyu hepsini hallediyorlar.

Tamamdır, çok teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı