Hat değerleri TurkNet 100 Mbps paketi destekler mi?

Danzo

Hectopat
Katılım
6 Şubat 2019
Mesajlar
652
Çözümler
1
Arkadaşlar, bu sabah aldığım mesajda TurkNet, Temmuz ayı itibarıyla internet fiyatını 95 TL yapacağını, altyapımın 100 Mbps'yi desteklediğini ve dilersem 5 lira daha fazla verip o tarifeye geçebileceğimi söylüyor.

Şimdi şöyle bir sorun var; ben 2018 senesinde TurkNet'e geçerken altyapımın maksimum 35 desteklediğini ve 35 verebileceklerini söylediler. O günden bugüne altyapı çalışması da gerçekleşmedi. Hadi onu geçtim, modem üzerinden hat değerlerine baktığımda altyapım bu hızı desteklemiyor bile. E şimdi ben bu hızı alırsam hattımda kopmalar yaşanmayacak mı? Hadi diyelim yaşanmadı. Madem altyapım destekliyordu neden 2018 yılında bana bunu satmadınız? Sloganları belli. 100 mbps ye kadar olan internet 65 liraydı ben ilk geçtiğimde. Şimdi ne değişti de altyapım destekler oldu? Yaptıkları fiyat artışını bu şekilde örtbas etmeye mi çalışıyorlar acaba? Yani ben alacağım 100 mbps interneti. 100 lira vereceğim. Sonra kopmalar yaşayacağım ping değerlerim artacak. Sonra ben bunu desteğe bildireceğim. Destekte bana biz sizi 100 veriyoruz. Evinizin içinde ki hatlarda problem vardır deyip beni geçistirecekler diye tahmin ediyorum. Sadece beni değil herkese bunu diyeceklerini tahmin ediyorum.

Hat değerlerimde bu şekilde. Sizce ne yapmalıyım?

hat_degerleri.PNG
 
Son düzenleme:
Ayrıca ortada bir dolandırıcılık falan yok. Ne dolandırıcılığından bahsediyorsunuz? Hat değerleri belli. Alabileceğiniz hız belli. Aldığınız hizmet belli. Sanki 100 Mbps destekliyor da onlar tanımlamamış gibi konuşmuşsunuz. Memnun değilseniz, sıkıntınız varsa iptal ettirir başka ISS'ye geçersiniz. Taahhütünüz yok. Zorla tutmuyor sizi TurkNet.
Bakın 2018 senesinde ben Turknet e ilk geçerken bana maksimum 35 vereceklerini, bundan fazlasını veremeyeceklerini söylediler. O günden bugüne ne değişti diyorum. 95 lira yaptıkları fiyatlarını insanlara 100 mbps vereceğiz diye 5 lira daha fazla alacaklar ve 100 lira olacak fiyat. Ama insanların altyapıları bu hızları desteklemiyor bile. İnsanlar daha sonra internette kopmalar yaşamayacaklar mı? İnsanlar daha sonra Turknet i aradığında Turknet onlara biz 100 verdik sizin ev içi hatlarda sıkıntı vardır deyip geçiştirmeyecekler mi?
Dolandırıcılık yok. Her firma xxx Mbps'ye kadar* diye internet satışı gerçekleştirir. Size 100 mbps'ye kadar internet tanımlayacaklarmış zaten TurkNet tek fiyat politikası uyguluyor. Yani iki gün sonra fiber gelse aynı fiyattan fiber alacaksınız diyor adamlar. Senin zararına bir durum yok ki.
Tek fiyat politakası falan yok. 5 lira daha fazla ver vereyim diyor. Güya ben ilk geçtiğimde de tek fiyat politikası uyguluyordu ama 35 mbps hıza 65 lira ile başlamıştım.
 
Son düzenleme:
Bakın 2018 senesinde ben Turknet e ilk geçerken bana maksimum 35 vereceklerini, bundan fazlasını veremeyeceklerini söylediler. O günden bugüne ne değişti diyorum. 95 lira yaptıkları fiyatlarını insanlara 100 mbps vereceğiz diye 5 lira daha fazla alacaklar ve 100 lira olacak fiyat. Ama insanların altyapıları bu hızları desteklemiyor bile. İnsanlar daha sonra internette kopmalar yaşamayacaklar mı? İnsanlar daha sonra Turknet i aradığında Turknet onlara biz 100 verdik sizin ev içi hatlarda sıkıntı vardır deyip geçiştirmeyecekler mi? Bu dolandırıcılık değil de nedir?
2018 senesinde geçiş yaparken büyük ihtimalle hattınız 35 Mbps üstünü desteklemiyordu. Hat değerleri değilmiş olabilir, şimdi ise 50 Mbps alabilir bu değerler rahatça. O yüzden 5 TL farkla 100 Mbps vereceğiz diyorlardır. Anlamadığınız şey şu bu arada; "100 Mbps vereceğiz" derken, hattınızın desteklediği en yüksek hızı vereceğiz demeye çalışıyorlar. 100 Mbps değil, 100 Mbps'e kadar. Bir yanlışlık yok yani. Ben de 100 Mbps'e kadar paketteyim ama 82 Mbps alıyorum hattım en yüksek 82 Mbps desteklediği için. Siz de 100 Mbps'e kadar pakete geçerseniz size 62 Mbps tanımlayacaklar. Olay bundan ibaret. Siz anlamak istemiyorsunuz. 100 Mbps zaten tanımlanmayacak ki size o pakete geçerseniz. Paketin adı üstünde: "100 Mbps'e kadar" yani alabileceğiniz en yüksek hız.

Hala dolandırıcılık diyorsunuz. Amacınız kendinize dava açtırmak sanırım. Ortada bir dolandırıcılık yok.

Dediğim gibi bir tek Turknet yok, taahhütünüz olmadığını düşünürsek başka bir ISS'ye geçmekte serbestsiniz. Bu şikayetler ve hayıflanmalarınız size en ufak bir fayda sağlamayacak. Zaten konu hakkında pek bilgili değilsiniz, size açıklama yapmaya çalışan insanlar karşısında da yanlış bilginizde ısrar ediyorsunuz. Ne yapalım, ne istiyorsunuz hocam? Açık açık söyleyin. Turknet ne yapsın? Ne istediğinizi tam olarak biliyor musunuz?
 
2018 senesinde geçiş yaparken büyük ihtimalle hattınız 35 Mbps üstünü desteklemiyordu. Hat değerleri değilmiş olabilir.

Hayır herhangi bir değişim olmadı. O zamanda hat değerlerimi kontrol ettiğimde değerler bu şekildeydi.
Buyurun bu da 2019 senesinde açtığım konum. "e kadar"ın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum merak etmeyin. Ayrıca bana gönderdikleri mesaj aynen şu şekilde:
"Sizin de altyapınız 100 Mbps'e kadar destekliyor." demişler. Sizin mantığınızla bakınca o zaman bana "Sizin de altyapınız 1000 Mbps'e kadar destekliyor." deselerdi yine haklı olacaklardı yani öyle mi? Ben bu hat değerleri ile 50 Mbps alırsam kopmalar yaşayacağımı ve ping değerlerimin artacağını düşünüyorum. Adamlar 100 Mbps'e kadar verelim diyorlar. 2018 senesinde de bu tanımlamayı yapabilirlerdi. Ama bana 35 Mbps'e kadar olan paketi tanımladılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Desteklenen altyapıya modem üzerinden baktığınız ile, oradakilerin gördüğü farklı olabilir. 5 TL sizin için tek fiyat politikasını bozuyor olabilir fakat benim için çerez parası. Rakipler ile karşılaştırmak lazım ücret politikasını. Ben fiber kullandığım için 100 mbps 85 lira ödüyorum TurkNet ile. Zam geldi fakat devam edeceğim. İnternetinizde kopma vs. sorunları olursa kendileri hız ayarlamalarını yapıyorlar.
 
Ben bu hat değerleri ile 50 mbps alırsam kopmalar yaşayacağımı ve ping değerlerimin artacağını düşünüyorum.
Yanlış düşünüyorsunuz. Hat değerleriniz ortada. Sadece ben değil, başka kullanıcılar da değerleri yorumlayıp 50 Mbps'i rahatça kaldıracağını yazmışlar yukarıda. Dediğim gibi yanlış bilmek sorun değil, defalarca tarafınıza mantıklı açıklama yapılmasına rağmen yanlışta ısrar etmek bir sorundur. Bu aşamada kimse size yardım edemez. Yapabileceğimiz bir şey yok ne yazık ki.
 
Teşekkürler. Sadece istediğim şey bana 100 mbps değilde sizin hattınız 70 e kadar destekliyor ama biz size 50 verelim kopma sıkıntınız olmasın ama 5 lira fark alacağız deselerdi hiçbir sıkıntı yoktu. 5 lira değil 10 lirada verirdim. Sadece bana 100 yazmaları garip geldi.
 
Modem 35 Mbps hız alırken SNR marjını 15.9 dB ölçmüş. Bu durumda 100 Mbps hız almanız mümkün değil. Modemin kendisi 68 alınabileceğini söylüyor. Ufak bir hat zayıflaması var. Size 65 civarı gelir.
Hocam ben de 35 Mb TürkNet kullanıyorum. SNR değeri 25 dB, zayıflama ise 1.8 dB civarında, sorgulamalarda 100 Mb desteklediği yazıyor ve binada CAT5 kablo var. Sizce 100 Mb sorunsuz alabilir miyim?
 
Hocam ben de 35 Mb TürkNet kullanıyorum. SNR değeri 25 dB, zayıflama ise 1.8 dB civarında, sorgulamalarda 100 Mb desteklediği yazıyor ve binada CAT5 kablo var. Sizce 100 Mb sorunsuz alabilir miyim?
Doğrudan hesaplama yapamıyorum ama sizin durumunuz konuyu açan üyeden daha iyi. Hat zayıflaması neredeyse yok gibi. SNR daha iyi olduğu için ben en az 75 alınabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Modem arayüzünde yazan maksimum değer neyse hemen hemen aynısını alırsınız.

Ben de mevcut/maksimum değerler yaklaşık 16 Mbps olduğu halde santral epey uzak olduğu için hat zayıflaması bunu 13,5-15 aralığına düşürüyor. Sizde zayıflama az olduğu için modemde yazan o değere yakın alırsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı