Hat degerlerimdeki hızı nasıl alırım?

Mert Efe Curat

Hectopat
Öncelkle fazla bilgim yok hat değerlerim normal mi? neden o hızı alamıyorum?

Max 26000 KB yazıyor pek anlamıyorum.

Dosya Ekleri

• gdsfg.PNG
    gdsfg.PNG
    8,4 KB · Görüntüleme: 87
  • aazaz.PNG
    aazaz.PNG
    12,8 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Modemde verilen, fiziksel ADSL hattının veri taşıma kapasitesidir. Ama speedtest ile test yapınca kullanılan ağ protokolleri (TCP/IP) de ekstra yer kaplıyor. O yüzden fiziksel hızdan daha az bir hız alınır.

Şöyle bir benzetme yapılabilir: Bir su borusu düşün. Bunun içine direkt olarak suyu basarsak, akış miktarı fazla olur. Ama bu boruya, içinde su olan pet şişeleri atarak su taşıma yaparsak kapasite düşer. Bilgisayar ağlarının PET şişesi de TCP/IP dir işte :D

Örneğin benim 100 Mbps fiber hattının speedtest'ini yaparsam ideal şartlarda 93 Mbps alıyorum, yani kabaca %7 gibi bir kayıp var.

Modemde verilen, fiziksel ADSL hattının veri taşıma kapasitesidir. Ama speedtest ile test yapınca kullanılan ağ protokolleri (TCP/IP) de ekstra yer kaplıyor. O yüzden fiziksel hızdan daha az bir hız alınır.

Şöyle bir benzetme yapılabilir: Bir su borusu düşün. Bunun içine direkt olarak suyu basarsak, akış miktarı fazla olur. Ama bu boruya, içinde su olan pet şişeleri atarak su taşıma yaparsak kapasite düşer. Bilgisayar ağlarının PET şişesi de TCP/IP dir işte :D

Örneğin benim 100 Mbps fiber hattının speedtest'ini yaparsam ideal şartlarda 93 Mbps alıyorum, yani kabaca %7 gibi bir kayıp var.
Peki Max Rate 26 mbps benim data rate 16 mbps data rate nasıl yükseliyor ?

Max Rate'i modeminize gelebilecek en fazla hız olarak tanımlayabiliriz. Data Rate'de sizin aldığınız ve internet servis sağlayıcınızın size tanımladığı hızdır. Şu an 16MBPSlik bir paket kullandığınız için böyle. 24'e geçerseniz orada 24 yazacaktır.

Max Rate o MODEM hardware'inin destekleyebileceği maksimum hız da olabilir. Bu hızı da kısıtlayan ADSL hattının kalitesidir. Örneğin TT nin santraline çok yakın isen ve altyapıdaki kablolar da kaliteli ise (fazla ek yok), o zaman max Rate alınabilir.

Ben VDSL almak için başvurdum geçmişte. O zamanlar 50 Mbps'ye kadar verilebiliyordu VDSL ama ölçüm yaptılar ve "senin bağlantın en fazla 34 Mbps destekler dediler ve 50 Mbps hizmetini alamamıştım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı